Péntekig kellemes, hétvégén nyugtalan időjárás lesz

2017. 09. 13., szerda, 14:15

Hétvégéig kissé szeles, de kellemes időjárás várható változóan felhős éggel, hűvös éjszakákkal, igazi őszi időjárással. Középtávú előrejelzés időjósunktól Kaposvár és környékére.

Szerda délután változóan felhős és szeles idő várható. 23 °C-ig melegszik a levegő. Csapadékra nem kell számítani és mérsékelten fog fújni a délnyugati szél. Friss, őszies időre van kilátás.

Csütörtök reggel derült lesz az ég és 12 °C-ig csökken a hőmérséklet, majd délutánra 26 °C-ig kúszik fel a hőmérő higanyszála. Napközben gyengén felhős lesz az ég és erősen fog sütni a nap. A szél továbbra is délnyugatról fog fújni mérsékelten, olykor élénken.

Pénteken folytatódik a szeles idő, de reggel előfordulhat eső, esetleg zápor és 13 °C-ig csökken a hőmérséklet. Napközben a változóan felhős ég alatt 25 °C-ig kúszik fel a hőmérő higanyszála. Gyenge északnyugati szél fog fújni eleinte, majd átfordul délnyugatiba ismét.

A hétvégén már változékony időjárásra készülhetünk. Sokszor lesz majd eső, zápor, de a területi lefedettség igen bizonytalan, akárcsak a hétvége szeszélyes időjárása. Eleinte melegedés, majd kismértékű lehűlés várható.

Ezeket olvasta már?