Újabb somogyi pálinkás sikerek

2017. 11. 13., hétfő, 16:20

Hagyományosan Kecel adott otthont a Magyar Pálinka Hete rendezvénysorozatnak, amelynek záró eseménye a Kárpát-medencei Pálinka – és Párlatverseny. Ebben az évben 261 gyümölcspárlat vetélkedett egymással.

Az anyaország pálinkakészítői mellett a Felvidék, Erdély, Vajdaság és Kárpátalja legjobb párlatait hozták el az ez évi mustrára.

A somogyiak idén is meghatározó szerepet játszottak a vetélkedésen.

Galántai János kaposvári magánfőző 4 aranyérmet (körte, vadcseresznye, Tramini törköly és borzag), valamint 3 ezüst érmet és 1 bronzérmet nyert. Körte pálinkáját a legjobb párlatnak járó „Fortissimus Spiritus” díjjal jutalmazták, így ez az elismerés idén is Somogyba került.

Gyenesei István pálinkái szintén 4 aranyérmes (Othello szőlő, Syrah törköly, diópárlat és fekete ribiszke likőr), 5 ezüst érmes és 1 bronzérmes minősítést nyertek. Ezen az ünnepségen Gyenesei Istvánt sokéves kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Magyarországon negyedikként beválasztották a Pálinka Kollégium rendes tagjai sorába, és megkapta a „De membrum, de Collegium” címet.

A zamárdi Zimek kereskedelmi főzde termékeit 3 aranyéremmel (vadcseresznye, fekete ribiszke és málna), 10 ezüst éremmel és 3 bronzéremmel jutalmazták.

Pach Gábor zamárdi magánfőző 68 százalék alkoholtartalmú Irsai Olivér szőlőpárlata a közönség díját nyerte el.

 

Ezeket olvasta már?