A biztonságos közlekedés érdekében

2017. 11. 17., péntek, 16:45

A Siófoki Rendőrkapitányság, valamint a Kaposvári Rendőrkapitányság munkatársai 2017. november 16-án célirányos ellenőrzéseket hajtottak végre Siófokon, illetve Kaposváron.

A rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök - vagyis a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak - előírásszerű használatának ellenőrzésére, amelyek során felhívták a járművezetők figyelmet az időjárási viszonyok romlásával megváltozott vezetési körülményekre és az óvatosabb közlekedésre.

A közúti közlekedési balesetek jelentős része gondatlan magatartásra vezethető vissza, azonban körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok betartásával a balesetek nagy része elkerülhető, a passzív biztonsági eszközök használatával pedig a sérülés súlyossága mérsékelhető. A biztonsági öv használata a gépkocsi vezetőjének és utasainak egyaránt kötelező.

A szabályosan közlekedők a további balesetmentes közlekedés elősegítésének érdekében jégkaparót, kavicsfelverődés esetén gyors segítséget jelentő fóliát, továbbá autóillatosítót kaptak ajándékba.

Az ellenőrzések Somogy megye közútjain a jövőben is folytatódnak.

Ezeket olvasta már?