Mutatjuk a világhírű Mikulás kaposvári programját

2017. 12. 01., péntek, 08:14

A finn Mikulás már 16 éve látogat rendszeresen Magyarországra. Joulupukki most szombaton Kaposvárt is célba veszi. Ez lesz magyarországi eseménysorozatának első állomása!

PROGRAM:

11.00 órától a Kaposvári Nagypiacon a kaposvári gyerekekkel találkozik Joulupukki, amit a kaposvári óvodások rajzversenyének eredmény hirdetése követ, és ők köszöntik így Joulupukkit! 

14.00 órától Jótékonysági program keretében 170 rászoruló gyermeket és családot látnak vendégül, közülük Joulupukki 24-nek szemüveget is ad a Lions Club jóvoltából a Kaposvári Ford Szalonban.

A következő alapítványokat segíti Joulupukki: Borostyánvirág Anyaotthon lakói, Mélyben, Reményben Alapítvány családjai, Lári-Fári Alapítvány (sérült gyermekek, fiatalok). A program zárkörű, de bejelentkezve – sajtó számára nyilvános. Helyszíne a Kaposvári Ford Szalon.

16.00 órától – nyilvános program, kaposvári gyerekek számára. Helyszín: Ford Szalon parkolója.

A programot nem volt egyszerű létrehozni, több hónapos előkészítő munka előzte meg. Szervezője és lebonyolítója volt a Kaposvári Lions Club, az Autó-Nexus Kft. (Ford Márkakereskedés), valamint a Kaposvári Nagypiac Kft. Ahhoz, hogy a varázslat megszülethessen, szükség van varázslókra. Néha többre is. És az igazi varázslók gyakran nem is azok, akiket a színpadon látunk. Nem ritka, hogy még a létezésükről sem tudunk. És az igazi varázsló ebben a történetben Császár Gábor, az Autó-Nexus Kft tulajdonosa, a Kaposvári Lions Club csapata és a Nagypiac ügyvezetője. Ők tették lehetővé, hogy Jolopukki ellátogasson Kaposvárra, és sok-sok gyermeket megajándékozzon a szervezők segítségével.

Hogyan kerül ide a szemüveg? 
A Kaposvári Lions Club - 100 szemüveg 100 szempárnak  programja során 100 rászoruló gyermek és felnőtt számára adnak térítésmentesen szemüveget. Ennek első része valósul meg 2017. december 2-án a Ford szalonban. 2017 októberében a nagyobb nyilvánosságot bevonva szemüvegkeretek gyűjtésébe kezdtek és sikerült több száz darabot beszerezni. Szombatonként a helyi piac bolhapiacán a korábban gyűjtött használt ruhákat árusítják. Ezzel a szemüveglencsékhez gyűjtenek pénzt. Novemberben 42 gyermek vett részt a projekthez kapcsolódó első szemészeti szűrésen, közülük 24-en kapnak december 2-án ünnepélyes keretek között térítés mentesen szemüveget. 2018-ban folytatódik a program. További 76 rászoruló szemüveghez juttatása a cél.

 

Ezeket olvasta már?