Léleknyitogatóval készültek karácsonyra

2017. 12. 06., szerda, 18:05

A hagyományoknak megfelelően idén is közös adventi, karácsonyi ünnepségre várta a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei kirendeltsége intézményvezetőit, dolgozóit.

A főigazgatóság hat intézményéből négy szociális, kettő pedig gyermekvédelmi. Az 1557 munkavállaló 2696 gondozottat lát el naponta. Áldozatos munkájukat minden év végén közös karácsonyi ünnepséggel köszöni meg a kirendeltség vezetése.  Az idei rendezvényre a Pest, Fejér és Tolna megyei kirendeltségvezetők is résztvettek, akik a tartalmas előadások mellett a gondozottak színvonalas kulturális műsorát is megnézhették.

Az előadók között ott volt többek között Eperjes Károly, Kossuth- díjas színész, Köntös László, a Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzője.  A rendezvényen részt vett és Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere is. A megjelenteket Gelencsér Attila is köszöntötte. Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy adventkor, karácsony közeledtével különösen fontos a keresztény értékek védelme.

Ma azokban az országokban van biztonság, szociális védőháló, család és gyerekvédelem, időskorúak gondozása, ahol a kereszténység a meghatározó vallás. A kereszténység azonban mára a legüldözöttebb vallás lett a világon, Európában folyamatosan támadják, meggyalázzák. A keresztény emberek kezdenek kisebbségben lenni, annak ellenére, hogy sokan még az ateisták közül is a keresztény értékek, a tíz parancsolat elvei szerint élnek- mondta Gelencsér Attila.

Az adventi léleknyitogató rendezvény a karácsony jegyében ismét nagy siker volt a Püspöki Székházban.

Ezeket olvasta már?