Virgács nélkül érkezett a tűzoltók Mikulása Somogyba

2017. 12. 06., szerda, 21:07

A nagyszakállú idén sem hagyományos úton érkezett meg a somogyi tűzoltó laktanyákba.

Rénszarvas húzta szán helyett a tűzoltókat hívta segítségül a Mikulás, a magasba emelkedve, a laktanyák ablakán át toppant be az éneklő gyereksereghez. Siófokon a kórház kis betegeihez is elkísérték a Mikulást a tűzoltók.

A somogyi tűzoltók gyermekeiről sem feledkezett meg a Mikulás. Barcson, Nagyatádon, Marcaliban, Siófokon és Kaposváron is ünnepi dalokkal és versekkel örvendeztették meg az apróságok az idős jótevőt. Korára tekintettel - a lépcsőzéstől megkímélve - magasból mentő segítségével emelték fel a tűzoltók a laktanyák emeleti termeinek ablakához a Mikulást. 

Évről-évre egyre nagyobb gyereksereg fogadja a Mikulást mindenütt, akiket ezúttal sem engedett el üres kézzel. Sőt teli puttonyából nem csak a tűzoltók gyermekeinek jutott ajándék, a siófoki kórház gyermekosztályán ápolt kis betegek arcára is mosolyt csalt, ahogy az elmúlt 16 évben. A Mikulás segítségére voltak a város tűzoltói, valamint a mesékből jól ismert „szuperhősök” is. Ezúttal is tűzoltók bújtak a gyerekek kedvenc mesehőseinek „bőrébe”, ha csak kis időre is, de a betegek elfeledkezzenek fájdalmaikról.

Ezeket olvasta már?