Köszönet a véradóknak

2017. 12. 07., csütörtök, 13:09

Hosszú évek hagyománya már, hogy a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete az év végéhez közeledve egy ünnepségen mond köszönetet azoknak, akik rendszeresen, vérükkel segítenek másoknak, akiknek bármilyen okból vérre van szükségük.

Az idei Véradó Napi ünnepséget a Kapos Hotel Kristálytermében tartották, ahol száznál is több véradó vett részt. Az egybegyűlteket előbb Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte, majd Jakodáné Jendrek Zsuzsanna, a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezetének elnöke mondott köszönetet a véradóknak.

- A megyei Vöröskereszt a véradások szervezését végzi Somogyban, merthogy szerencsére nagyon sokan vannak, akik ilyen módon segítenek embertársaikon. A mai ünnepségen 105 véradót köszöntünk, ők nem egyszer, nem kétszer nyújtották a karjukat, hiszen vannak olyanok köztük, akik már 60, 90, vagy 100-nál is több alkalommal adtak vért. Természetesen nem egy év alatt, ők már törzstagjai a bázisunknak – mondta lapunknak Jakodáné Jendrek Zsuzsanna. Hozzátette, hogy annak az 5 munkatársnak is jár a köszönet, akik egész évben szervezik a véradásokat.

A Vöröskereszt a területi vérellátó központokkal együttműködve az ünnepi időszakban is várja a segítő szándékú embereket, mert az év ezen időszakában is szükség van az egészségügyi intézményekben a vérre, így a készleteket igyekeznek előre feltölteni. A megyei véradások listáját bárki megtalálhatja a www.mvksomogy.hu weboldalon.

Ezeket olvasta már?