A biztonságos közlekedésre hívják fel a figyelmet

2017. 12. 10., vasárnap, 08:02

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyei ellenőrzés keretében hívta fel a figyelmet a biztonságos közlekedés szabályaira.

Kaposvár illetékességi területén 2017. december 8-án került sor arra nagyszabású közlekedési ellenőrzésre, amelynek legfőbb célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása volt. Ennek érdekében a kaposvári rendőrök mellett a megye más kapitányságain dolgozók is részt vettek a végrehajtásában. Az egyenruhások a passzív biztonsági eszközök használatát, a mobiltelefonok szabályos alkalmazását, a megengedett sebesség betartását ellenőrizték, illetve az ittas, valamint a vezetési képességre hátrányosan ható szerek hatása alatt közlekedők forgalomból történő kiszűrését végezték.

A forgalom védtelen résztvevőinek megóvása érdekében pedig a gyalogosok, kerékpárosok, segéd-motorkerékpárosok és motorkerékpárosok közlekedésére is kiemelt figyelmet fordítottak.

Az ellenőrzés során a rendőrök összesen 117 főt igazoltattak, akik közül hat fővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot és egy személlyel szemben éltek szabálysértési feljelentéssel. Ezek a számadatok pedig egyértelműen bizonyítják, hogy egy kis odafigyeléssel elkerülhetőek azok a szabályszegések, amelyek a balesetek bekövetkezésének legfőbb okai.

Ezeket olvasta már?