Folytatódtak az ellenőrzések az M7-es autópálya somogyi szakaszán

2018. 01. 05., péntek, 16:30

Továbbra is az előzési tilalom érvényre juttatása a cél. Legutóbb a rendőrök szabálytalan előzés miatt összesen öt járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2018. január 4-én 8 óra és 14 óra között közúti ellenőrzéseket hajtottak végre az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán. Az intézkedés elsősorban a nehéz tehergépkocsik előzési tilalmának ellenőrzésére irányult.

Az ellenőrzés időszakában a rendőrök szabálytalan előzés miatt összesen öt járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, valamint - a gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatása céljából – további három külföldi gépkocsivezetőt állítottak elő.

Ismételten felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között - a 7500 kilogrammot - meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel!

 
 

 

 

Ezeket olvasta már?