Zászlófelvonás tavaszias hangulatban - kezdődik az ünnepi Megyehét

2018. 01. 05., péntek, 10:38

Katonai tiszteletadás mellett vonták fel pénteken délelőtt a megye lobogóját a kaposvári Vármegyeháza előtt. Ezzel kezdetét vette a megyecímer adományozásának 520. évfordulójának tiszteletére szervezett ünnepi Megyehét.

Az ünnepségsorozat január 5-én, pénteken délelőtt 9 órakor zászlóbontással vette kezdetét, majd holnap 10 órától a Marcali Városi Kulturális Központban tartanak ünnepi közgyűlést, melynek díszvendége dr. Simicskó István honvédelmi miniszter lesz. A rendezvényen átadják a Pro Comitatu Somogy és a Somogy Polgáraiért kitüntetéseket.

Január 9-én, kedden 17órától a Megyecímer adományozásának hátteréről hallhatnak érdekes és értékes gondolatokat az érdeklődők a Vármegyeháza Dísztermében dr. Gőzsy Zoltán történész tolmácsolásában. Másnap, január 10-én 17órakor a Somogyi Értékpontban (a Vármegyeháza kistermében) bemutatják a Somogyország című könyv megújult, frissített kiadását, majd 17 óra 45 perckor a Kormányhivatal Galériában kerül sor a „Négy évszak Somogyországban” fotópályázat eredményhirdetésére és a fotókiállítás megnyitására.

Január 11-én a somogyi értékek kerülnek reflektorfénybe, 14 órakor a Somogyi Értékpontban átadják az Örökségünk-Somogyország Kincse kitüntető címeket és a Somogyi Értékdíjakat. 13-án, szombaton hagyományosan jótékonysági Megyebált tartanak Siófokon és 15-én hétfőn 9 órakor a Vármegyeháza előtt zárul zászlólevonással az ünnepi Megyehét.

Ezeket olvasta már?