Átadták a felújított orvosi rendelőt Toponáron

2018. 01. 08., hétfő, 15:45

Hétfőn délután hivatalosan is átadták a felújított orvosi rendelőt Toponáron. Mihalecz András önkormányzati képviselő és a település háziorvosai körbejárták és megnézték az átalakult épületet.

2017 májusában kezdték el a Németh István Program keretében a toponári orvosi rendelő felújítását, a műszaki átadást követően pedig, a helyi orvosoknak is átadták a modern épületet hétfőn délután. Mihalecz András önkormányzati képviselő a helyszínen elmondta, a település orvosai márciusban költöztek ki az épületből, de a falu abban a szerencsés helyzetben volt, hogy átmenetileg tudtak biztosítani a rendeléseknek egy helyszínt, ahol a felújítási időszakot az orvosok és a betegek át tudták vészelni, és, ha nem is a legideálisabb körülmények között, de helyben tudták megvizsgálni és meggyógyítani a toponáriakat.

Az önkormányzati képviselő örömét fejezte ki a mozgáskorlátozott feljáróval és parkolóval kapcsolatosan is, majd átnyújtott egy-egy emléklapot a helyi orvosoknak, Dr. Gyenes Olgának, Dr. Vida Róbertnek és Dr. Müller Balázsnak, akiknek megköszönte türelmüket és a munkájukat.

Dr. Müller Balázs újságírói kérdésre elmondta, elsősorban az önkormányzatnak tartoznak köszönettel a rendelő felújításáért, hiszen a látványos változások következtében jelentősen javultak a munkakörülmények.

Nekünk az a feladatunk, hogy megpróbáljuk ezt az új formát tartalommal megtölteni, hogyha ez megy, akkor a betegek csak pozitív tapasztalatokkal távoznak majd az új rendelőből, amint megtudjuk kezdeni itt a munkát." 

– tette hozzá Müller Balázs.

A 65,5 millió forintból felújított orvosi rendelőt most már csak be kell rendezni, és vélhetően a következő napokban, hetekben elkezdhetik a költözést, aminek következtében remélhetőleg februárban már ide várják a toponáriakat az orvosok.

Ezeket olvasta már?