Továbbra is támogatja Kaposvár a diákokat

2018. 01. 08., hétfő, 12:13

Idén is több ösztöndíj várja kaposvári diákokat. Az önkormányzat 2018-ban is támogatja a rászoruló, tehetséges fiatalokat és családjaikat.

A Roma Tanulók Ösztöndíjára a Kaposváron állandó lakcímmel rendelkező, saját családjukban nevelkedő, jó tanuló roma származású tanulók jelentkezhetnek. Az önkormányzat magasabb összegű ösztöndíjat biztosít azoknak a tanulóknak, hallgatóknak, akik az oktatás, egészségügy, közbiztonság, közigazgatás szakterületen végzik tanulmányaikat.

Továbbra is népszerű Kaposváron a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj program. Ez a szociálisan hátrányos helyzetű egyetemistáknak, főiskolásoknak nyújt anyagi segítséget tanulmányaik végzéséhez.

Bővült a Kaposvár Számít Rád ösztöndíj, a felsőoktatási hallgatók mellett már a hiányszakmás szakképzésben tanulókat is támogatja a város.

Továbbra is lehet pályázni a felsőfokú oktatási intézményben tanulók albérleti és kollégiumi támogatására is. Jelentkezni lehet pécsi kollégiumi férőhelyekre és az ország egyetemeire és főiskoláira felvett hallgatók albérleti támogatására. Pályázatot azok a Kaposváron lakóhellyel rendelkező, felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató, vagy tanulmányaikat megkezdő hallgatók nyújthatnak be, akiknek kollégiumi férőhely iránti kérelmét és a fellebbezését az oktatási intézmény elutasította.

Kaposvár egyetemi város, a főiskolai és egyetemi hallgatók száma magas.  A város minden segítséget meg kívánt adni a fiatal, egyetemi, főiskolai hallgató pároknak, egyetemi oktatóknak az együttélésre, hiszen a kollégiumi elhelyezésnél nincs lehetőség arra, hogy a házastársak együtt lakhassanak. Ezért  a város 2009 őszén a 30 lakásos Fecskeház átadásával biztosított lehetőséget a problémák megoldására. Az elhelyezés határozott időre, maximum 5 évre szól. A garzonlakásokba olyan önálló ingatlan tulajdonnal nem rendelkező párok helyezhetőek el, akik állandó jellegű kereső tevékenységet végző, 35 év alatti élettársak, házaspárok, és a lakáscélú előtakarékosság megfizetését vállalják, illetve azon felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói, akik házasságban élnek.

Az ösztöndíjakra az év különböző időpontjaiban lehet jelentkezni, a határidőkről a város honlapján, az önkormányzatnál és a médiából kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők.

Ezeket olvasta már?