Borongós, hűvös, szürke idő

2018. 01. 10., szerda, 15:58

Végig sok felhő lesz felettünk és meglehetősen nyirkos is lesz az idő. Szinte bármikor lehet kisebb eső. Komoly időjárás változás nem valószínű, azonban napról napra hűvösebb lesz.

Szerda délután borult, párás és esős idő várható. 6°C-ig melegszik a levegő.  Igen gyengén fog fújni a délkeleti szél.  Igazán szürke, és csapadékos nap várható.

Csütörtök reggel marad az erősen felhős ég és 3°C-ig csökken a hőmérséklet. Előfordulhat köd szinte bárhol a reggeli órákban. A szél napközben észak felől fog fújni. Délután 6°C-ig kúszik fel a hőmérő higanyszála. Borult, szürke idő várható ismét és a délutáni órákban újra lehet kisebb eső.

Pénteken reggel 1°C-ig süllyed a hőmérséklet. Ismét sok felhő lesz felettünk és újra várható gyenge eső, szitálás. Délután 6°C-ig kúszik fel a hőmérő higanyszála. Esetleg a délutáni órákban kismértékben csökkenhet a felhőzet, de újból bezáródhat a felhőtakaró. Gyenge lehűlés kezdődik.

A hétvégén lehűlés következik. Szombaton borongós, esős idő várható, de már a havaseső is megjelenhet. Vasárnap reggel már mínuszok lesznek és gyenge havazásra is van esély, de napközben csökkenhet a felhőzet.  A jövő héten a lehűlés komolyan érezteti a hatását. Reggelente komoly fagyokra van kilátás és délutánonként is 5°C alatt marad a maximumhőmérséklet. Kedden újabb csapadék érkezhet, melynek halmazállapota bizonytalan.

Ezeket olvasta már?