Korszerűsítették a Videoton Ipari Park közlekedési infrastruktúráját

2018. 01. 11., csütörtök, 09:02

Vissza nem térítendő európai uniós forrásnak köszönhetőn Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata felújította Kaposváron, a Videoton Ipari Park útjait és közműveit. A beruházás 184,71 millió forintba került, a munkák az Izzó és a Nagygát utcákat érintették.

A Videoton Ipari Parkban számos nagy vállalkozás működik, és ezek mindegyike az Izzó utcán keresztül érhető el. Az utca Kaposvár keleti iparterületének egyik meghatározó közlekedési- és gyűjtőútja, mely hétköznapokon nagy autós, kerékpáros és gyalogos forgalmat bonyolít.

A fejlesztés a TOP-6.1.5-15 „Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” elnevezésű konstrukció keretében történt. A „Kaposvár, Videoton Ipari Park gyűjtő- és bekötőút gazdaságélénkítő infrastruktúra fejlesztése (Izzó u., Nagygát u.)” című, TOP-6.1.5-15-KA1-2016-00003 azonosító számú projektnek köszönhetően korszerűbbé, biztonságosabbá, gyorsabbá vált a közlekedés az Izzó és a Nagygát utcákban. A beruházás során Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata útépítési és infrastrukturális fejlesztéseket végzett: korszerűsítették a csapadékvíz-elvezetést és a közvilágítást, járdát és gyalogátkelőhelyet építettek, autóbuszmegálló és kapubejáró is készült. A közlekedést új közúti jelzőtáblák és útburkolati jelek is segítik.

A projekt több ezer ember közlekedését teszi komfortosabbá a mindennapokban, jelentősen hozzájárulva az iparterületen dolgozó cégek biztonságos és gyors eléréséhez, ezáltal a munkahely teremtéshez. A beruházással olyan iparterületi infrastruktúra teremtődött meg, mely egyrészt megkönnyíti, segíti a helyi vállalkozások működését, másrészt még vonzóbbá teszi Kaposvárt a telephelyigénnyel fellépő, potenciális vállalkozások felé.

 
A „Kaposvár, Videoton Ipari Park gyűjtő- és bekötőút gazdaságélénkítő infrastruktúra fejlesztése (Izzó u., Nagygát u.)” elnevezésű, TOP-6.1.5-15-KA1-2016-00003 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Ezeket olvasta már?