Megújult az Észak-nyugati Ipari Park közlekedési infrastruktúrája

2018. 01. 11., csütörtök, 12:42

348,31 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból megújultak Kaposvár Észak-nyugati iparterületének útjai és közművei. A beruházással régi kívánsága teljesült a környéken dolgozóknak, gyorsabban, biztonságosabban, kényelmesebb körülmények közt juthatnak el munkahelyükre.

Az Észak-nyugati iparterületen számos vállalkozás működik, ezek mindegyike a Raktár utcán keresztül érhető el, melyhez a Raktár köz, illetve Iparos utca kapcsolódik. Az utak állapota az elmúlt évek erős áru- és teherforgalma miatt rendkívüli mértékben megromlott, megújításuk szükségessé vált, a közművek sem szolgálták már ki megfelelően a 21. századi iparterületi igényeket.

Vissza nem térítendő európai uniós forrásnak köszönhetően 2017 tavaszán megkezdődhettek a felújítási munkák, melyekkel novemberben végeztek a kivitelezők. A fejlesztés a TOP-6.1.5-15 Gazdaságfejlesztést és munkaerő mobilitást ösztönző közlekedésfejlesztés elnevezésű felhívás keretében történt meg. A „Kaposvár, Észak-nyugati iparterület gyűjtő- és bekötőút gazdaságélénkítő infrastruktúra fejlesztése (Raktár u., Raktár-köz, Iparos u.)” című, TOP-6.1.5-15-KA1-2016-00001 azonosító számú projektnek köszönhetően Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata korszerűbbé, biztonságosabbá, gyorsabbá tette a közlekedést a Raktár és az Iparos utcán, a Raktár közben, és jelentősen gyarapodott a terület infrastruktúrája is. Az utak új aszfaltburkolatot kaptak, új közúti jelzőtáblákat helyeztek ki, burkolati jeleket festettek, járda és parkoló épült. A közművek is megújultak: a víz-, a szennyvíz- és a csapadékvíz- elvezetés, vadonatúj közvilágítás készült, továbbá tereprendezési munkákat is végeztek. A közösségi közlekedés népszerűsítése érdekében pedig új és biztonságos autóbuszöblöket, és -fordulót is kialakítottak.

A beruházással olyan iparterületi infrastruktúra teremtődött meg, mely egyrészt megkönnyíti, segíti a helyi vállalkozások működését, másrészt még vonzóbbá teszi Kaposvárt a telephelyigénnyel fellépő, potenciális vállalkozások felé, hozzájárulva a munkahelyteremtéshez.

 
A „Kaposvár, Észak-nyugati iparterület gyűjtő- és bekötőút gazdaságélénkítő infrastruktúra fejlesztése (Raktár u., Raktár-köz, Iparos u.)” elnevezésű, TOP-6.1.5-15-KA1-2016-00001 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Ezeket olvasta már?