Nagyon hideg éjszakák jönnek hétfőtől

2018. 01. 12., péntek, 11:28

Lassan, lépésenként visszatér a tél, érkezik a lehűlés és a csapadék is, azonban vastag hótakaróra és igazi téli viszonyokra még várni kell. Középtávú előrejelzés időjósunktól Kaposvár és környékére.

Péntek délután borult lesz az ég. Gyenge északi szél fog fújni. Szinte bárhol számíthatunk gyenge esőre, szitálásra. 6 °C-ig kúszik fel a hőmérő higanyszála. Borongós, szomorkás, szürke idő várható.

Szombat reggelre 3 °C-ig hűl a levegő a borult ég alatt. A szél északkeletről fog fújni gyengén. Egész nap várható gyenge intenzitású csapadék, de délutántól az esőt egyre inkább havazás váltja fel. Komoly csapadék azonban nem várható és 1-2 centis hótakaróra is csak a magasabban fekvő területeken lehet esély. Délután a lehűlés miatt szinte stagnál a hőmérséklet, tehát hasonlóan olyan hűvös lesz mint reggel.

Vasárnap reggel még lehet gyenge havazás, hószállingózás és mellette -1 fokig süllyed a hőmérséklet. Napközben felszakadozik a felhőzet és egyre több lesz a napsütés. Délutánra  2 °C-ig melegszik a levegő. Este a derült ég alatt igen mélyre zuhan majd a hőmérséklet.

A jövő hét első felében reggelente csontrepesztő hidegekre kell számítani. Lesz olyan hely, ahol a -10 °C-ot is elérheti a hőmérséklet. Napközben azonban 0 °C körül tetőzik a maximum majd. Hétfőn még nyugodt és napos időre van kilátás, majd kedden enyhülés kezdődik délutántól ami viszont ismét csapadékkal jár majd, melynek halmazállapota igen bizonytalan. A hét második felében újra több felhő lesz felettünk és az átmeneti enyhülést ismét lehűlés követheti majd.

Ezeket olvasta már?