Szép somogyi sikerek a Quintessence pálinka versenyen

2018. 01. 22., hétfő, 17:49

A hét végén Lillafüreden találkoztak a legjobb magyar pálinka készítők, egészen pontosan 311-en. A kilencedik alkalommal megrendezett Quinessence pálinka és párlatverseny eredmény hirdetésére került sor a Palotaszállóban.

Összesen 1739 mintát adtak be bírálatra, amelyek közül 413 kereskedelmi főzdében, 641 bérfőzetettként és 685 magánfőzdében készült. Ezen a versenyen hagyományosan ott voltak a somogyiak is és közülük tízen érmes eredményekkel térhettek haza. A somogyi különítmény összesen 24 aranyat (közte 7 kategória győztes, champion), 28 ezüst és 18 bronzérmet gyűjtött be. A részletes eredmények a következők.

Gőhr Károly balatonőszödi bérfőzető 6 aranyérem (szilva, szőlők és körték), 5 ezüst és 4 bronzérem.  Galántai János kaposvári magánfőző 5 aranyérem (Vilmoskörte, Irsai törköly, tramini törköly, kékfrankos borseprő és fanyarka), 6 ezüst és 3 bronzérem. 

Gyenesei István kaposvári magánfőző 3 aranyérem (Othelló szőlő, Syrah törköly és fekete ribiszke), 4 ezüst és 3 bronzérem.  Gőhr Katalin balatonőszödi bérfőzető 2 aranyérem (szőlő és körte), 5 ezüst és 2 bronzérem.  Tóth Tamás barcsi magánfőző 2 aranyérem (őszibarack és Besztercei szilva), 3 ezüst és 3 bronzérem. Zimek Pálinka Manufaktúra kft. zamárdi kereskedelmi főzde 2 aranyérem (málna és vegyes), 3 ezüst és 2 bronzérem. Kovács Zoltán kaposvári magánfőző 1 aranyérem (Besztercei szilva) és 1 ezüstérem. Medicina Hungaricum kft. táskai kereskedelmi főzde 1 aranyérem (Pinot Noire törköly). Szőke András szóládi bérfőzető 2 ezüst és 1 bronzérem. Aradi Péter siófoki bérfőzető 1 bronzérem.

Kategória győztes lett: Gőhr Károly két körtéje, Galántai János Vilmoskörtéje, a Gyenesei Pálinkárium Othelló szőlője, Tóth Tamás őszibarackja, a Zimek Manufaktúra szőlő-meggy vegyese és a Medicína Pinot Noire törkölye. 
 

Ezeket olvasta már?