Kuka mellett toalett

2018. 02. 06., kedd, 11:43

Egy új, nem túl esztétikus utcai dekorációval bővült a város, egy kihajított wc csésze alakjában, ami ott díszeleg a Kossuth Lajos utca egyik zugában. A városban többfelé is láthatunk hasonló, kuka mellé kirakott lomokat. A szolgáltató csak a megfelelően kitett hulladékot szállítja el.

A kihajított karácsonyfáktól, rossz bútorokon át a piszoárokig minden megfordult már az utpadkán, a lomtalanítás időpontja pedig még elég messze van.

A problémáról Szilágyi Ádámot, a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjét kérdeztük, hogy kinek a felelőssége ezt a szemetet eltakarítani, illetve mit tehetnek a városlakók ezzel kapcsolatban?

- A kuka mellé helyezett hulladék az illegálisan lerakott hulladéknak minősül, amit a Kaposvári Városgondnokság gyűjt össze. Ha valaki szembekerül ilyen hulladékkal, az nekik tud bejelentést tenni – mondta el az ügyvezető.

- Milyen szemetet vihetnek el hivatalosan a szemetesek?

- Csak azt, ami a kukában benne van. A zöldhulladék ez alól kivételt képez, de ott is meg van határozva, hogy milyen méretre kötegelve kell kirakni a gyűjtőjárat útjába. Azonkívül csakis gyűjtőedénybe vagy a KHG ügyfélszolgálatán keresztül megvásárolt, logóval ellátott zsákba rakott formában vihetik el. Akinek olyan hulladéka van, amit nem tud a kukájába helyezni, az a már említett zsákot megvásárolva kirakhatja, vagy a Kaposvári Hulladékudvarba le tudja rakni szemetét keddtől szombatig, reggel nyolctól délig, és szerdán este hétig.

 

Ezeket olvasta már?