Mediterrán ciklon enyheséggel

2018. 02. 07., szerda, 15:05

Komolyabb hideg nem valószínű, de marad a sok felhő és az enyheség. A hétvégén eseménytelen idő valószínű.

Szerda délután erősen felhős, borult idő várható. A reggel érkezett csapadékmező észak fele elhagyja a térséget. Gyenge délkeleti szél fog fújni és 7°C-ig melegszik fel a levegő. Késő este újabb csapadéktömb érkezik.

Csütörtök reggel sokfelé várható csapadék.  Lassan hideg levegő szivárog be, így az esőzést egyre többfelé váltja fel havaseső, havazás. 1°C-ig csökken a hőmérséklet. Az északnyugati szél megindul és erős széllökések is lehetnek. Napközben nyugat felől lassan elszakadozik a felhőzet.  Délután 4°C-ig kúszik fel a hőmérő higanyszála.

Pénteken reggel -3°C-ig süllyed a hőmérséklet. Borult, vagy erősen felhős lehet az ég.  Élénk lesz az északnyugati szél. Délutánra 5°C-ig melegszik a levegő. Csapadék már csak elvétve lehetséges kisebb eső formájában.

A hétvége sok felhővel és eseménytelen időjárással telik majd. Reggelente -3°C-ig süllyedhet a hőmérséklet, míg napközben ismét az 5°C körüli csúcshőmérsékletek lesznek a jellemzőek. Az eseménytelen idő a jövő hét elejéig is kitart, de akkor ismét esély van csapadékot adó ciklonra.

Ezeket olvasta már?