Mentőautóban fosztotta ki a beteget az ápoló

2018. 02. 07., szerda, 07:57

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal a mentőápolóval szemben, aki ellopta egy beteg bankkártyáját és arról pénzt vett le.

Rosszullét miatt riasztották a mentőket egy idős férfihoz, akit állapota miatt a kaposvári kórházba kellett szállítani. A mentőápolóként dolgozó vádlott az út során egyedül maradt az öntudatlan sértettel a mentőautó hátsó részében, aki mellett ott volt az értékeit tartalmazó táskája is.

A vádlott – kihasználva a látás-, mozgás- és beszédképességét részlegesen elvesztett sértett állapotát – a pénztárcából megszerezte az idős férfi bankkártyáját és egy papírlapot, melyen a PIN kód volt. A kórházba érkezésük után a vádlott keresett egy bankautomatát és 100.000,-Ft készpénzt vett fel a sértett bankszámlájáról, majd a következő nap még 85.000,-Ft-ot. Később újra megpróbálkozott a pénzfelvétellel, de addigra a bankkártyát letiltották.  

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a közügyektől eltiltás és az egészségügyi foglalkozástól eltiltás büntetés mellett

Ezeket olvasta már?