Kordon? Minek az oda? Parkoló autósok akadályozták meg a fametszést

2018. 02. 08., csütörtök, 11:02

Nem a hűvös és esős időjárás, hanem a kordont bontó és munkát akadályozó autósok miatt bosszankodtak a fametsző munkások csütörtökön reggel a Németh István fasorban.

Bár a városgondnokság már hajnalban előkészítette a területet, bójával és kihúzott szalaggal kerítette el a fa megközelítéséhez szükséges néhány parkolóhelyet, ez sem tántorította el azokat, akik éppen azon a helyen akarták letenni autóikat. Feldöntötték a bójákat, áthajtottak a betonra került szalagon, majd a dolgukra mentek.

A megérkező szakemberek megállapították: így nem férnek hozzá rendesen a fához, nem tudják elvégezni a szükséges metszést.

- A városgondnokságon csokorba gyűjtjük a kosaras autóval történő metszéseket, mert a magas költségek miatt egy helyszínre nem gazdaságos felvonulni. Sajnos a Németh István fasor 18. előtt ma reggel nem tudtunk dolgozni, oda egy későbbi időpontban kell visszamennünk - mondta lapunknak Herczeg Attila. A városgondnokság vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy az autósok a tervezett ütemterv akadályozásával plusz munkát és plusz költséget is okoznak a városnak, így arra kéri a sofőröket, hogy az elkerített területeket hagyják szabadon. A lezárás éppen annak érdekében történik, hogy a lehulló faágak ne veszélyzetessenek se embert, se járművet.

Figyelem! Hétfőn egy másik helyszínen jelenik majd meg a kosaras autó. Oda se parkoljanak!
Platánkoronametszést végez Kaposváron a Vár utcában 2018. február 12-én reggel 7.00 órától 18.00-ig a városgondnokság. Az utcát teljes hosszában használni fogják, a metszéseket kosaras autóval végzi el a vállalkozó. - Elsősorban a lámpatesteket beárnyékoló ágak eltávolítását, illetőleg a szükséges száraz ági metszéseket végeztetjük el - mondta Herczeg Attila.

Ezeket olvasta már?