Nívós díjat vehetett át a FINO

2018. 02. 14., szerda, 10:14

A kaposvári székhelyű vállalatot a Sirha Budapest 2018 Innovációs termékversenyén díjazták.

Február 7-én rendezték meg a Sirha Budapest 2018 szakkiállítást, ahol az élelmiszeripari szegmens kiemelkedő tagjait és a tavalyi évben meghatározó innovációit ismerték el. A versenyen több kategóriában lehetett pályázni, a FINO Food Kft. az élelmiszer és ital kategória második helyezettjének járó díját vehette át a Hungexoban.

Az idén harmadik alkalommal megrendezett nemzetközi szakkiállításon - mely Közép-Kelet Európa régiójának egyik legjelentősebb szakági rendezvénye - öt kategóriában díjazták a tavalyi év meghatározó újításait és a szegmens legjobbjait. A pályázat kiírása szerint a versenyen részt vettek a csomagolóipar és logisztika, élelmiszer és ital, sütőipari és cukrászati, szállodaipari termékek legjobbai, valamint a technológiák kategóriában is megmérettettek a szegmens tagjai. A kaposvári székhelyű, 100 százalékban magyar vállalat, a FINO Csoport plusz 30 százalék tejfehérjét tartalmazó termékcsaládja megosztott második helyet szerzett meg a nemzetközileg elismert innovációs termékek versenyén.

A csoport 5600 hektáron gazdálkodik, teheneik takarmányát nagyrészt maguk állítják elő. 

A családi vállalkozás célja, hogy a különleges ultra- és nano szűrési technológiával készülő tejtermékekkel megreformálják a hazai tejtermék fogyasztási szokásokat.

A cégcsoport 4 ágazattal rendelkezik, ezáltal a növénytermesztéstől a feldolgozásig minden egy kézben, a FINO Csoportnál történik, ahol korszerű gyártástechnológiával és folyamatos innovációval járulnak hozzá, hogy mindig a legegészségesebb tejtermékeket adhassák a fogyasztóknak. A cégcsoport jelenlegi újítása, a +30% fehérjével készülő tejtermékcsalád is rendkívül korszerű, ultra- és nanoszűrő eljárással készül.

A termékek magas minőségét a beérkező alapanyagok folyamatos és szigorú bevizsgálása illetve a nagyfokú automatizáltság biztosítja.  A FINO, valamint a többi pályázaton díjazott termékét a szakma tagjainak elismerésén felül a közönség is megtekinthette és megismerhette.

Rengeteget dolgoztunk azon, hogy olyan termékekkel és csomagolással induljunk el 2017 őszén, amely teljesen új dimenziót hozhat a tejiparnak. Ezúton is nagyon köszönjük a kollégák lelkes és kitartó munkáját, melynek megkoronázása az, hogy átvehettük ezt a díjat.”

- mondta Egyed Linda, a FINO-FOOD Kft. ügyvezetője.

A Hungexpoban látogatható rendezvény 3 napon át várta az élelmiszer ágazat tagjait, valamint a szakmai nagyközönséget, ahol a jövőbe mutató, egészséges és életmódváltást hirdető termékeket ismerhettek meg.

A Fino vállaltról

A FINO története egészen 1889-ig nyúlik vissza. Strausz Antal ekkor kezdte meg a sajt és vaj gyártását a régi telephelyen. Ezt a hagyományt szerette volna az Egyed család tovább vinni, amikor eldöntötték, folytatják Strausz örökségét Kaposváron. A családi vállalkozás azóta kinőtte magát, de továbbra is a saját tulajdonában maradt. Az Egyed család tagjai azóta is töretlenül kiveszik a részüket a vállalat operatív irányításából. A termékek kiváló minőségére így nem csak a modern és innovatív technológia, de a családi hagyományok és a tradíció is garancia. A FINO-FOOD Kft. kaposvári telephelyén 162 fő dolgozik és naponta több, mint 150.000 liter tejet dolgoznak fel. A vállalat komoly hangsúlyt fektet az alkalmazottak továbbképzésére is, így a FINO fiatal, dinamikus mérnök csapata finanszírozott nemzetközi tanulmányutakon vesz részt, melyek során a legújabb technológiákat és szakmai tudást sajátíthatják el.

Tejüzemükben korszerű szennyvízkezelő rendszer működik, amellyel a termelés során keletkezett szennyvizet megtisztítják, mielőtt kikerülne a városi csatornarendszerbe. A gyártás során melléktermékként keletkezett savót sem engedik a lefolyóba, hanem a közeli biogáz üzembe szállítják, ahol azt hasznosítani tudják. A nagy mennyiségben felhasznált alapanyagok csomagolásait, dobozait pedig szelektíven gyűjtik.

A minőségi termékeken túl vallják, hogy az egészséges életmód elengedhetetlen része a mozgás. A vállalat rendszeresen támogatja a Somogy Megyei Sportszövetség rendezvényeit, a Sportgálát, valamint a Mozdulj Balaton! rendezvénysorozatot is. Névadó szponzora a kaposvári felnőtt férfi röplabda csapatnak, akik a somogyi tejnek és persze szorgalmuknak köszönhetően évről-évre az első helyen végeznek a Nemzeti Bajnokságban és Magyar Kupában.

Ezeket olvasta már?