Hatéves a Kaposvár Most.hu

2018. 03. 08., csütörtök, 14:05

2012. március 2. nevezetes nap volt a Most Médiacsoport életében, hiszen ekkor indult el Kaposváron az első főként a város életével, mindennapjaival foglalkozó hírportál, a Kaposvár Most.hu. A hatodik születésnap alkalmából kollégáinkat kérdeztük a mindennapjaikról…

Alapítótagja vagy a Mostnak, mi volt a célotok a felület létrehozásával?

S. Kovács Zoltán: Majdnem hetvenezres lakosú városunkban 2012-ig számos hírportál működött, viszont egyik sem tekintette megnyerhető célközönségnek csak a kaposváriakat. Szerettünk volna egy olyan tájékoztató, szórakoztató on-line hírportált létrehozni, amit a helyiek igazán magukénak érezhetnek.

És sikerült ezt összehozni?

S.K.Z.: Úgy tűnik, hogy volt rá igény. Az eddig megjelent

30 ezer cikk,
mintegy 3500 videó, 978 fotógaléria,
3800 blog bejegyzés, játékok, programajánlók,

és a visszajelzések, kritikák mind ezt bizonyítják.

Ehhez viszont egy csapat kell…

S.K.Z.: Négyen vagyunk a lapnál, és a Most Médiacsoport többi munkatársa, a rádiósok, az extrások. Sikerült elhivatott munkatársakat találni, akik magukénak érzik az oldalt, nem a munkaidőre koncentrálnak, hanem az oldalon megjelenő tartalomra.

A lelkiismeretes

munkát az olvasók is meghálálják, a hírportál közösségi profilján folyamatos a kommunikáció és az információáramlás,

már több mint 30 ezren követik a csapatunk munkáját. Sokat köszönhet az oldal állandó és új blogolóinak, akik az évek során minden héten új írással jelentkeznek, valamint olvasóinak, akik tájékoztatják a lapot környezetük programjairól, fotókat, üzeneteket küldenek, és lelkesen kommentelik és lájkolják az írásokat, galériákat és a videókat.

Hogyan zajlik a Kaposvár Mostnál a hétköznapi munka?

Róth-Balázsi Hunor: Egy munkanapnak az alapja az úgynevezett napi ügyeletes, akinek az a feladata, hogy nagyjából reggel 7-től este 11-ig kezelje a honlapot, illetve a hozzátartozó Facebook oldalt. Ez egy egésznapos munka, ami folyamatos médiafigyelésből áll. Böngészni kell az országos sajtót, emaileket, közleményeket és az olyan tartalmakat, amiről úgy véli, hogy érdekelheti és érintheti a kaposváriakat. Ezzel párhuzamosan a kollégák cikkeket, fotókat, videókat készítenek, amit az ügyeletes tesz ki a honlapra és oszt meg a közösségi oldalon.

Az olvasók aktívak?

R.B.H.: Igen, ők a legjobb forrásaink. Nagyon sok aktuális problémára hívják fel figyelmünket, nagyon sokszor kapunk tőlük fotókat és információkat, aminek aztán utánajárunk. Emellett nagyon jó az összhang és a közreműködés a Kapos Extra és a Rádió Most munkatársaival, akik szintén tájékoztatnak bennünket, ha egy olyan információ jut el hozzájuk, ami hozzánk nem.

A cikkek, képek mellett sok videót is készítetek…

Benke Róbert: A Kaposvár Moston a témákat próbáljuk kicsit másképpen, lazábban, érthetőbben feldolgozni, mint mondjuk egy televíziós híradó. Az elmúlt hat évben nagyjából 3500 videót készítettünk.

Melyek a legnépszerűbb témák?

B.R.: Általában a feltáró vagy bemutató videókat nézik meg a legtöbben. Gyakran az olvasói felvetéseket, témákat  is videóban dolgozzuk fel, járunk utána. Szintén népszerűek a különböző fejlesztéseket bemutató anyagaink, legutóbb a kórház déli tömbjét érintő beruházást mutattuk be látványtervekkel és helyszíni bejárással, de had említsem meg a közlekedési központról forgatott videónkat, amit több mint 12 ezren néztek meg, és sok munkánk volt benne.

Volt több sorozat is, amit elindítottatok...

B.R.: 2013-ban a Zenekarok Most című sorozatunkban kaposvári együtteseket, formációkat mutattunk be, nagyjából 20 részt készítettünk akkor. Aztán volt egy úgynevezett Amit a kaposvári falak rejtenek című szériánk, itt megismerhették a nézők többek között a Sávház, az egykori ruhagyár vagy éppen a vízművek épületeit. Aztán itt van a Kemény Melók, amiben Dávid és Hunor hétköznapi, de nehéz munkákban próbálják ki magukat, úgy mint szippantás, szemétszállítás vagy éppen favágás. Ezen kívül nagyjából 2-3 hetente jelentkezünk a Csiky Gergely Színház felújításáról, ahol a kulisszatitkokról  Kaposvár főépítésze gondoskodik.

És ne feledkezzünk el a szalagavatókról sem...

B.R.: Igen, az egy nagy vállalás részünkről. Tizennégy iskola ünnepségén vagyunk ott, és készítünk egy összefoglalót 2012 óta minden évben.

Van kedvenc forgatási témád?

B.R.:  A sajtótájékoztatók. Vicceltem.

Szeretem, amikor érdekes dolgokról készítünk videót vagy olyan helyekre jutunk be, ahova más nem.

 

Csaknem 2 év távlatából milyen munkahelynek látod a Mostot?

Bekker Dávid: Azt a mindenit, így repül az idő?

Folyamatos

a pörgés, mindennap tartogat valami
random,
kiszámíthatatlan, előre nem tervezett dolgot,

ezért is szeretek itt dolgozni. Cseppet sem unalmas ez a munka, bár nyilván sokféle témát dolgozunk fel, és nem minden lehet az ember kedvence, de végtére is nem panaszkodhatunk.

Milyen a légkör?

B.D.:  Számomra nagyon fontos a munkahelyi légkör, mert erősen hatással van a hangulatomra, illetve a munkamorálomra. A mi csapatunknál szerencsére ezzel nincs probléma, jó a kapcsolat köztünk, mondhatni baráti. Egyébként is sok időt töltök a szerkesztőségben, hiszen az online felület mellett műsorvezető vagyok a rádióban, mégsem éreztem soha úgy, hogy dolgozni megyek be, mert imádom csinálni, és azt hiszem, ezt másképpen nem is lehet.

Ezeket olvasta már?