Hétvégére itt a tavasz, meg a tavaszi szél is

2018. 03. 09., péntek, 13:40

A hétvégén még nem kell záporoktól tartanunk, azonban a szél már okozhat némi kellemetlenséget. A fagyok megszűnnek, érkezik, sőt itt a tavasz. Középtávú előrejelzés időjósunktól Kaposvár és környékére.

Szombat reggelre 3 °C-ig hűl a levegő hőmérséklete.  Eleinte kevés, majd délután ismét több felhő lesz felettünk, de csapadék nem várható. Délutánra már 15 °C-ig melegszik a levegő és továbbra is fog fújni a délnyugati szél.

Vasárnap reggel 4 °C-ig csökken a levegő hőmérséklete. Csapadék már előfordulhat, gyenge eső, záporeső formájában. Sok felhő lesz felettünk, de talán a napsütést is élvezhetjük. Délutánra 17 °C-ig kúszik fel a hőmérő higanyszála, ám az élénk délnyugati szél miatt ezt kissé hűvösebbnek érezzük majd.

A jövő héten enyhe időre számíthatunk. Az enyheséget egy hidegfront töri meg kedden, de előtte hétfőn akár zivatarok is meglephetnek minket. A hét második felében már csak elvétve lehet talajmenti fagy, míg délutánonként a 15 °C-ot is elérheti a hőmérséklet, némi felhőzet és záporesők kíséretében.

Ezeket olvasta már?