Kaposvári színészhallgatók elődásai Kecskeméten

2018. 03. 09., péntek, 18:27

Hazai és határon túli, magyar nyelvű színészképző intézmények hallgatói találkoznak Kecskeméten március 20. és 24. között, immár kilencedik alkalommal.

Rendhagyó módon, ezúttal egy osztályterem-színházi előadással veszi kezdetét a fesztivál, a közönség a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti karának Cserhalmi Gyögy osztály Bánk-misszió című produkcióját láthatja a Kecskeméti Katona József Gimnáziumban.

Réczei Tamás , a kecskeméti Katona József Színház művészeti vezetője elmondta: az ötlete nyomán életre hívott Szín-tár keretein belül valamennyi magyar nyelvű színészképzést végző intézmény képviselteti magát. Így Kecskeméten mutatják be vizsgaelőadásaikat a budapesti, a kaposvári, a marosvásárhelyi, a kolozsvári és az újvidéki színészképző intézmények másod-, harmad- és negyedéves hallgatói.

A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának másodéves hallgatói a fesztivál zárónapján a Jehuda Koren és Eliat Negev Lélekben óriások voltunk című kötete nyomán készült, Mengele törpéi című darabbal lépnek színpadra, Réczei Tamás rendezésében.

Ezeket olvasta már?