Nemzetközi Magyar Matematika Verseny lesz a Táncsicsban

2018. 03. 12., hétfő, 17:20

Kaposváron rendezik a 27. Nemzetközi Magyar Matematika Versenyt Táncsics gimnáziumban a hosszú hétvégén. 5 ország 350 diákja és tanára, határon túli magyarok érkeznek városunkba, Erdély, Felvidék, Délvidék, Kárpátalja és Magyarország minden részéről. A Táncsicsból 12 diák vesz részt a versenyen.

Program:

Március 15. csütörtök, 16.00 Ünnepélyes megnyitó a Táncsics gimnáziumban
Március 16. péntek 9.00-tól verseny a Táncsics gimnáziumban
Március 18. vasárnap 10.00 Ünnepélyes záróműsor és eredményhirdetés a Táncsicsban

A rendszerváltás után a matematikatanárok közössége valósította meg elsőként a nemzetegyesítést a maga területén. 1992-ben Rév-Komárom rendezte meg az első Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt, melyen a Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Délvidék és az Anyaország matematikai tehetségei és felkészítő tanáraik vettek részt. Azóta is minden évben –egyszer a határainkon túl, egyszer idehaza- megszólal az „ötágú síp”. 2016-ban a huszonötödik jubileumi versenynek Budapest adott otthont, melynek során a mintegy 350 résztvevőt Dr. Latorcai János Alelnök Úr köszöntötte az Országházban, hatalmas élményt adva ezzel minden jelenlévőnek. Az idei esztendőben a Felvidéki Somorja biztosított felejthetetlen versenyt.

A mi rendezvényünk fővédnöke pedig Dr. Áder János köztársasági elnök lesz. A verseny védnöki szerepét pedig Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Szita Károly polgármester úr vállalták magukra.

Kaposvár már második alkalommal ad otthont ennek a nemes rendezvénynek, először 1997-ben láttuk vendégül a Kárpát medence magyarul tanuló legjobb matematikusait és tanáraikat. Bízunk azonban abban, hogy helyi összefogással olyan 5 napot tudunk biztosítani ideérkező vendégeinknek, ami nem csak alma materünk, hanem az egész város, megye hírnevét öregbíti.

Ezeket olvasta már?