Szombatig kellemes időjárás, a vasárnap tartogat meglepetéseket

2018. 03. 12., hétfő, 10:00

A héten enyhe idő lesz egészen szombatig. Az enyheség mellett változékonyság is lesz, így bármikor lehet egy-egy záporeső. Középtávú előrejelzés időjósunktól Kaposvár és környékére.

Hétfő délután megnövekszik a felhőzet és előfordulhat záporeső, de akár zivatar is. Élénk délnyugati szél fog fújni. 16 °C-ig  emelkedik a hőmérő higanyszála.

Kedd reggelre 6 °C-ig csökken a hőmérséklet. Egy gyenge hidegfront vonul át felettünk. Változóan felhős lesz az ég.  Délután előfordulhat ismét záporeső. 15 °C-ig melegszik a levegő hőmérséklete. Gyenge északi szél fog fújni.

Szerdán reggel ismét erősen felhős lesz az ég, de csak 5 °C-ig csökken a hőmérséklet. Délutánra 15 °-ig szökik a levegő hőmérséklete. Végig változóan vagy erősen felhős lesz az ég felettünk. Továbbra is gyengén fog fújni az északnyugati szél.

A hét második felében eleinte még enyhe idő lesz, azonban a hétvége komoly hidegbetöréssel végződik. Komoly sarkvidéki hidegelárasztás lehetősége áll fent és ismét lehet havazás az országban. A hideg az biztos, viszont a csapadék eloszlása igen bizonytalan. Hétvégéig viszont enyhe időben lesz részünk. Reggelente nem kell tartani fagytól és délután is kellemesen enyhe lesz a hőmérséklet.

Ezeket olvasta már?