Zavar a baloldalon – nincs közös jelölt

2018. 03. 12., hétfő, 17:10

Nem létezik Kaposváron az az egy baloldali képviselőjelölt, aki mögé érdemes volna beállnia a többieknek. Legalábbis ez derült ki abból a szavazásból, amelyben olvasóink nevezhették meg, szerintük ki legyen az április 8-i országgyűlési választáson a jobboldali jelöltek balos kihívója.

Előző cikkünkben megírtuk, négy éve már januárban eldőlt, hogy a DK-s Kolber István próbálja majd legyőzni Gelencsér Attilát. Ma, kevesebb, mint egy hónappal a választás előtt Kaposváron még nincs megegyezés a baloldalon. A zavar oka talán az lehet, amit a nem reprezentatív szavazásunk eredménye is jelez: az egyes baloldali pártok védik a saját pozícióikat és annyira más programot képviselnek, hogy szavazóik nem látják értelmét az összefogásnak. Ehelyett mindenki a saját emberét tartja indulásra érdemesnek.

A vasárnap éjfélkor zárult szavazás eredménye szerint dr. Busa József és Berg Dániel Tamás indulását nagyságrendileg annyian szeretnék, mint ahányan azt támogatják, hogy minden baloldali jelölt induljon az országgyűlési választáson. Ma tehát az a legvalószínűbb, hogy a szavazólapokon több baloldali párt jelöltjével is találkozhatnak majd a Somogy 1. választókerület állampolgárai.

Ezeket olvasta már?