Ezeken a napokon szállítják el a zöldhulladékot

2018. 03. 13., kedd, 11:54

A kertekben, udvarokban, konyhában keletkező növényi szerves hulladékokat ingyenesen gyűjti be a szolgáltató. Mutatjuk a 2018-as listát utcákra lebontva.

Közeleg a tavasz, ezzel együtt pedig a kerti munkák ideje. A zöldterületeken keletkező hulladékokat a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. elszállítja, de nem mindegy, hogy hogyan, és mikor tesszük ki azokat az ingatlanok elé.

Kihelyezhető hulladéknak minősül a faág, fanyesedék, fűkaszálék, a vágott virágok és a falevél. Az ágakat összekötve, kis (maximum 150 cm hosszú) kötegekbe, a falevelet, virágot és egyéb apró zöldhulladékot ép és zárt zsákba kell tenni, elkülönítve minden mástól, mert a szennyezett zöldhulladékot a szolgáltató nem szállítja el. Mindezt úgy kell megtenni a szállítási nap előtti napon 17 órától, legkésőbb a megjelölt napon reggel 5 óráig, hogy a kirakott zöldhulladék a forgalmat ne akadályozza!

A meghatározott időszakon kívül közterületre kihelyezett zöldhulladék engedély nélküli közterület-használatnak minősül, szabálysértési eljárást vonhat maga után.

A zöldhulladék egyébként egész évben leadható a lakossági hulladékudvarban (Kaposvári Komplex Hulladékkezelő Központ mellett) kedd, csütörtök, péntek, szombat 8-tól 12 óráig, szerda 8-tól 19 óráig.

A 2018. évi zöldhulladék szállítási időpontokat utcákra és napokra lebontva itt megtalálják:

Ezeket olvasta már?