Megvan a 100. önkéntes területvédelmi tartalékos

2018. 03. 13., kedd, 19:10

Aláírta szerződését kedden délelőtt a századik somogyi területvédelmi tartalékos.

A Magyar Honvédség Önkéntes Területvédelmi Tartalékos Rendszeréhez kapcsolódva az egykori hivatásos katona mostantól a fonyódi járási század vezénylő zászlósi beosztásában szolgál majd.

Domina Barnabás Jenő hivatása alapján mozdonyvezető, viszont rengeteg szál köti a katonasághoz és a magyar hagyományőrzéshez.

- Annak idején a szüleim nagyon ragaszkodtak ahhoz, hogy tovább tanuljak, de közben már a kezemben volt a sorozási behívóm, és én minden áron be akartam vonulni katonának. Ezt sosem bántam meg. Mindig is fontos volt számomra a honvédelem ügye. Már tizenhárom éve hagyományőrző huszár vagyok, úgyhogy a még régebbi katonahagyományok őrzését is fontosnak tartom. Van Fonyódon egy gyermekhuszár csapatom is, ahol a hazaszeretet fontosságát szeretném átadni a fiatalabb generációnak. Az Önkéntes Területvédelmi Tartalékosság pedig egy olyan fontos része a katonaságnak, amit három gyerekes családapaként is el tudok vállalni. Ezáltal tenni tudok a hazámért és a honvédelemért, ami a mai napig olyan fontos, mint 170 évvel ezelőtt – mondta lapunknak századik önkéntes.

Az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatot vállalók a lakóhelyük szerinti járásban, fővárosi kerületben kapják meg felszerelésüket, kiképzésüket, illetve szükség esetén ott teljesíthetik feladataikat anélkül, hogy otthonuktól vagy családjuktól hosszabb időre el kéne szakadniuk.

Ezeket olvasta már?