Tovább szépül a Csepegő-kő

2018. 03. 13., kedd, 17:47

Idén is több újdonsággal várják a turistákat a Csepegő-kőnél. A tervek között egyebek mellett szerepel a 300 fokos lépcső felújítása, a patak kitisztítása, a hidak korlátjainak felújítása, oktató táblák tervezése, építése.

A részletekről kedden számoltak be az ötletgazdák és kivitelezők, valamint Gelencsér Attila a térség országgyűlési képviselője, a program fővédnöke.

A Csepegő-kő része annak a 20,6 kilométer hosszú, öt települést érintő, a térképen szívet formázó útvonalnak, amely egyre népszerűbb a kirándulók körében. A Hűség Útja elnevezésű túravonalat már kijelölték, és turistajelzéssel látták el a hajmási szabadidőfarmtól a Csepegő forrásig.

Minden jó ötletet fel kell karolni, meg kell valósítani annak érdekében, hogy komplex idegenforgalmi fejlesztéssé álljanak össze. A Zselicben rengeteg lehetőség van, és az elmúlt két évtizedben lényeges, pozitív változások figyelhetők meg Somogy idegenforgalmában

– mondta Gelencsér Attila, aki hangsúlyozta: a helyi  polgármesterekkel,  turisztikai szakemberekkel, valamint a környékbeli vállalkozókkal közösen gondolkodnak azon, miként lehetne az útvonalat és a Csepegő-követ  bevonni a zselici attrakciók sorába.

Az út a gyaloglók, a túrázók, a futók és a terepkerékpárosok kedvenc helye lehet, akiket a pihenőállomásokon különböző szolgáltatásokkal várnak.

Mindenkinek az ötletére és a kétkezi munkájára is számítunk. Csak összefogással tudunk előre lépni, s tervünk még rengeteg van.  Szeretnénk a túraútvonalra egy mozgalmat építeni, s ismeretterjesztő füzet kiadásában is gondolkodunk- mondta a sajtótájékoztatón Baranyai Sándor, a Méltó Életért Alapítvány kurátora, aki kezdetektől támogatja a turisztikai látványosság fejlesztését.

Ezeket olvasta már?