Enyhe időnk lesz hétvégéig

2018. 03. 14., szerda, 12:12

Enyhe, de kissé csapadékos idő várható egészen a hétvégéig. Reggelente nem fog fagyni és délutánonként is 10°C felett lesz a hőmérséklet.

Csütörtök reggel a 3°C-ban sokfelé párás lesz az idő. Változóan vagy erősen felhős lesz az ég. Napközben felszakadozik a felhőzet és délután 13°C-ig kúszik fel a hőmérő higanyszála. A szél délnyugat felől fúj majd. Kellemes, tavaszias időben lesz részünk, ám este megnövekszik a felhőzet nyugat felől.

Pénteken reggel 4°C-ig süllyed a hőmérséklet. Borult, esős időre ébredünk majd. Sokfelé lehet kiadós esőzés. Napközben erősen felhős lesz az ég. Délutánra felszakadozik a felhőzet nyugat felől.  15°C-ra melegszik a levegő. Gyenge déli szél fog fújni.

A hétvégén viszont komoly hidegbetörés valószínű. A tél újra nagy támadásba lendül. Míg pénteken még kellemes, de csapadékos lesz az idő, addig a szombaton az ismétlődő csapadék mellett erőteljes lehűlés valószínű. Az esőt egyre többfelé havazás váltja fel. Néhol megmaradó hótakaró is képződhet. A lehűlés annyira erős lehet, hogy vasárnap már mindenhol fagyni fog és napközben is 0°C körüli csúcshőmérséklet várható. Erős északkeleti szél akár hófúvást is okozhat azokon a helyeken, ahol lesz hótakaró. A jövő héten inkább a télre fog hasonlítani időjárásunk, mintsem a tavaszra.  Reggelenként -5°C alá süllyed a hőmérséklet, míg napközben fagypont körüli maximumhőmérsékletekre lehet számítani.

Ezeket olvasta már?