Csütörtökön viharos szél, péntekre jelentős enyhülés

2017. 04. 20., csütörtök, 11:07

Csütörtökön is szeles marad az idő, többfelé viharossá fokozódhat az északias szél. Több-kevesebb csapadékra még egész nap számíthatunk, helyenként nagyobb mennyiség is lehullhat. Napközben várhatóan 2-8 fok között alakul a hőmérséklet. Kettős fronthatás.

Riasztás széllökés miatt: Az északi szelet kísérő legerősebb széllökések a Dunántúlon és északkeleten több helyen meghaladják a 70 km/h-t. Főként a Dunántúl nyugati és középső részén délutánig 90 km/h körüli széllökések is előfordulhatnak. A viharos szél a Dunántúli-középhegységben, azon belül főként a Bakony legmagasabban fekvő útszakaszain, illetve esetleg a Mecsekben is hófúvást is eredményez. Csütörtök estétől veszít erejéből a szél, péntekre virradó éjszaka várhatóan mindenhol megszűnik a hófúvás.

Péntek hajnalban az északi fagyzugos helyeken 0 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Délutánra 9-13 fokig melegszik a levegő. A szél valamelyest veszít erejéből, de még lehetnek élénk, erős lökések, és csapadékra sem kell már számítani, hosszabb időre kisüt majd a nap.

Szombaton újra szelesebb időre számíthatunk, néhol kialakulhat egy-egy zápor is. Hajnalban 1-6, napközben 13-18 fokos hőmérsékleti értékek várhatóak.

Vasárnap előreláthatólag egy hidegfront éri el térségünket, így továbbra is szeles időre van kilátás. Záporok többfelé előfordulhatnak, délutánra 10-15 fokig melegszik a levegő. Hétfőn szárazabb, kissé melegebb, de még szeles időre készülhetünk.

Ezeket olvasta már?