Előzetesben a balatonföldvári gyilkos

2017. 04. 20., csütörtök, 12:13

A Kaposvári Járásbíróság csütörtökön délelőtt elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akit a Balatonföldváron történt kegyetlen emberölés gyanúja miatt vettek őrizetbe. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztató keretében számolt be a bűncselekmény körülményeiről.

Az esetről korábban itt írtunk részletesen.

A büntetőeljárás eddigi adatai szerint a bíróság megalapozottnak találta a gyanút arra, hogy a férfi 2017. április 18. napján a délutáni órákban Balatonföldváron több késszúrással és egy ott talált térkővel a fejére mért ütésekkel megölte a sértettet.

A bíróság határozatának indokolása szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsításban szereplő, jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható büntetés terhe alatt a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől megszökne, elrejtőzne, akár olyan módon is, hogy külföldre távozik.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztató keretében számolt be a bűncselekmény körülményeiről

A kaposvári, siófoki és a balatonföldvári rendőrök a bejelentéstől számított 4 órán belül elfogtak egy látrányi lakost, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 19 éves fiatalember 2017. április 18-án 18 óra körül Balatonföldváron, egy ingatlan előtti közterületen – előzetes nézeteltérést követően – egy kődarabbal többször fejen ütött, valamint késsel mintegy 40 alkalommal megszúrt egy férfit. A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök F. Istvánt előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, aki kihallgatása során feltáró jellegű, részletes beismerő vallomást tett. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek az  előzetes letartóztatásának indítványozására, amit a Kaposvári Járásbíróság 2017. április 20-án elrendelt.

Ezeket olvasta már?