Új korszak kezdődött a nyelvvizsgák területén

2018. 01. 09., kedd, 13:35

Januártól a 35 évnél fiatalabbak visszakaphatják a díjat, ha sikerül a vizsga. Ez a lehetőség azoknak is jár, akiknek egyébként már van közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgájuk.

A támogatás alapfokú vizsgákra nem vonatkozik, csak a B2-es, vagyis középfokú és a C1-es, vagyis felsőfokú komplex vizsgára. Az állam megtéríti a nyelvvizsga, vagy az emelt szintű érettségi díját, legfeljebb 34 500 forintig.

Ugyanis a legnépszerűbb vizsgaközpontok díjai alapján egy középfokú komplex – azaz írásbeli és szóbeli- nyelvvizsga díja átlagosan 28 ezer és 32 500 forintba kerül. Egy felsőfokúé pedig akár 34 500 forint is lehet, vagyis a támogatás összege fedezi a költségeket.

A vizsgadíjat ezután is be kell majd fizetni, azt csak sikeres vizsga után lehet visszaigényelni.

Az írásbeli kérelmet a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál szükséges kezdeményezni. Ezt meg lehet tenni elektronikus úton az ügyfélkapun keresztül és papír alapon is.

A kérelmen és a formanyomtatványon túl még egyetlenegy dolgot szükséges csatolni, a komplex nyelvvizsga díjának megfizetését igazoló számláknak a másolatát, amely a vizsgázó nevét is tartalmazza. Minden egyéb adatot a Magyar Államkincstár az Oktatási Hivatallal fog egyeztetni.

Ezeket olvasta már?