Figyelmeztetés havazás miatt Somogy megyére

2018. 02. 13., kedd, 07:38

Gyenge vagy helyenként közepes intenzitású havazásra lehet számítani, gyengébb csapadék intenzitás esetén havas eső, eső valószínű. A figyelmeztetés arra vonatkozik, hogy 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat.

Kedden délelőttig síkvidéken általában lepel-2 cm vizes megmaradó hó elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében valószínűbb. Délelőttől a Dunántúlon és az Északi-középhegységben általában havazás, havas eső valószínű, a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon a havas eső, hó mellett délután már elszórtan az eső is eshet.

Kedden borult idő várható többfelé havazással, havas esővel. Helyenként eső, fagyott eső is előfordulhat. A szél megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 0 fok körül alakul. A délutáni órákra 1-3 fok közé enyhül a levegő.

Szerdán eleinte még lehetséges kisebb havazás, vagy havas eső, majd napközben csökken a csapadékhajlam, helyenként a felhőzet is felszakadozhat. A legmelegebb nappali órákban 1-3 fokot mérhetünk.

Csütörtökön már jóval több napsütésre számíthatunk, mint az előző napokban. A változóan felhős égből eső, havas eső, vagy havazás egyelőre úgy tűnik, hogy nem lesz. Reggel fagypont alatti hőmérsékletek lesznek, míg napközben 2-4 fokot mutathatnak a hőmérők.

A hét második felében átmeneti enyhülés kezdődik, az időjárás ugyanakkor változékony marad. Vasárnaptól pedig újabb lehűlés és csapadék valószínű.

Ezeket olvasta már?