Már százezren látták a Seuso-vándorkiállítást, Kaposváron rekordot döntött a látogatottság

2018. 03. 09., péntek, 15:55

A Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállítása 2017. október 29-én indult országos körútjára. Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Kaposvár és Kecskemét után, február 27-e és március 18-a között, a miskolci intézmény ad otthont a páratlan ezüstkincseknek. Kaposváron rekord számú látógató nézte meg a kiállítást.

A százezredik látogatót Tomka Gábor, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettese, Varga Lujza projektmenedzser és Tóth Arnold, a múzeum igazgatója köszöntötte. A szerencsés látogató egy egész évre szóló MNM-bérletet, egy értékes régészeti albumot, valamint egy ajándékcsomagot kapott.

Kaposváron minden eddiginél több látogatót vonzott a Seuso-kiállítás a Rippl-Rónai Múzeumba decemberben, melynek történetében korábban egyetlen tárlatot sem tekintettek meg ilyen rövid idő alatt ennyien.

Érdemes volt megnézni, mi is bejártuk akkor:

A Seuso-vándorkiállítás kaposvári állomásán több mint 22 300-an tekintették meg a római kori kincseket. A Dél-Dunántúlon egyedül Kaposváron állították ki a magyar állam tulajdonában lévő ezüstkincseket, így nem meglepő, hogy a kaposváriakon és somogyiakon túl Baranyából és Tolnából is sokan eljöttek megtekinteni a tárlatot.

Ezeket olvasta már?