Biztos recept a fogyásra: 70% táplálkozás, 30% edzés

2018. 01. 10., szerda, 16:22

Egy új év kezdete változásokról, elhatározásokról, fogadalmakról szól. Az egyik leggyakrabban kimondott mondat ilyenkor a „Le fogok fogyni.” Ez azonban sokszor nem olyan könnyű, mint amilyennek gondoljuk. Májer Krisztián személyi edző a Rádió Most-nak beszélt a fogyás megfelelő metódusáról.

Az egyik legfontosabb titka a fogyásnak a megfelelő étrend és a rendszeres testmozgás összehangolása. Azonban akik eddig egyáltalán nem, vagy csak nagyon régen mozogtak, kemény pofonokat kaphatnak az első testedzések alkalmával. Aki régen már sportolt, és most hirtelen ott kezdi el a sportolást, ahol abbahagyta, eléggé komoly izomlázzal szembesülhet,  ami sokszor elveszi a kedvét az embernek a folytatástól. Éppen ezért Májer Krisztián, kaposvári személyi edző a fokozatosságot tanácsolja.

Több olyan újévi fogadalomtevő is akad, akik életükben soha nem sportoltak, de a tükörben látottak és az egyre szűkebb ruhák miatt úgy gondolják itt az ideje elkezdeni. Nekik ajánlott szakemberhez fordulni, hiszen egy edzőterembe lépve olyan gépekkel találkozhatnak, amelyeket eddig soha, sehol nem láttak, és nem tudják, hol, hogyan kezdjék a sportolást.

Nem véletlenül van az a mondás, hogy 70% táplálkozás, 30% edzés, hiszen hiába edzünk a teremben maximális erőbedobással, hogyha hazamegyünk és feltépjük a hűtőt és amit találunk azt esszük.”

- vallja a személyi edző. Hozzátette, hogy nagyon fontos, hogy figyeljünk a fehérje-, a zsír- valamint a szénhidrátbevitelre, és fogyasszunk sok zöldéget. Ajánlott ilyenkor mindenképp kerülni a cukros ételeket, a pék árukat, süteményeket.

A fogyással kapcsolatos újévi fogadalmak kudarcának az egyik oka, hogy mivel nem jön gyorsan a siker, ezért feladjuk, és kedvtelenül újból egy doboz fagyiba temetkezünk, de Májer Krisztiánnak erre is megvan a megfelelő tanácsa: „kisebb sikerélményekkel menjünk a célunk felé, ne akarjuk egyből a legnagyobb eredményeket elérni, hanem tűzzünk ki rövid- és hosszútávó célokat. Ez lesz a biztos út a siker felé!”

Ezeket látta már?