Újra használható, tartalmas Facebookot ígérnek

2018. 01. 12., péntek, 12:21

Mark Zuckerberg bejelentette csütörtökön, hogy újragondolták a hírfolyamokat a Facebookon, ami az elmúlt években kattintásvadász hírek, fizetett hirdetések és kisállatos videók végtelen folyamává változott.

A következő hetekben azt ígérik, hogy a hírfolyamban egyre kevesebb lesz a figyelemvadász tartalom, és egyre többször jelennek meg az ismerősök és családtagok személyes bejegyzései, pont úgy, mint régen. De azokból sem minden.

Az új Facebookban az aktív tartalomra helyezik a hangsúlyt. Nagyobb teret kapnak például a vitaindítóra sikeredett kommentek, az olvasmányos bejegyzések, az élő kapcsolatot jelentő videók és minden olyan tartalom, ami körül beszélgetések, párbeszédek alakulnak ki. Háttérbe szorulnak azok a posztok, amiket mindenki csak belájkol, és továbbgörget.

Csökkenhet azoknak az oldalaknak az elérése, akik eddig Coelho-idézetekkel hízlalt Facebook-oldalon keresztül tartották a kapcsolatot a közönségükkkel, és akár a végét is jelentheti rengeteg olyan vállalkozásnak (legyen az egy webshop, egy nagy médiacég), akik kizárólag erre az elérésre építették fel az üzletüket.