Tisztelgés Indul a Rippl-Rónai IC Kaposvárra!

2013. 12. 06., péntek, 14:31

Új intercity járat indul december 15-én, 14.45 órakor Budapest és Kaposvár között, „Rippl-Rónai IC” néven. A névadás része annak a kulturális-turisztikai projektnek, melynek során Kaposvár felvállalja Rippl-Rónai József életművének gondozását.

rippl

A Magyar Államvasutak Zrt. ezen kezdeményezést segíti az új nemzetközi járat országhatáron belüli elnevezésével. December 15-én 14 órától – a Rippl-Rónai IC első útjához kötve – ünnepi műsor keretében jelenti be Szita Károly, Kaposvár polgármestere a Rippl-Rónai projekt következő nagy eseményét, a Rippl-Rónai Fesztivál elindítását. 

Miután az önkormányzat 2012-13-ban felújította a Rippl-Rónai Villát, létrehozta a Rippl-Rónai Látogatóközpontot, melyben elhelyezte az 1900-as években elpusztult eredeti Andrássy-ebédlő pontos és korhű mását, 2014-ben a festő születésének hetében megrendezik az első Rippl-Rónai Fesztivált, melynek keretében minden évben Rippl-Rónaihoz köthető képzőművészeti kiállításra és nemzetközi tudományos konferenciára kerül sor.

A Rippl-villa átadása:

A Magyar Államvasutak – a kulturális projekt támogatójaként – a festőről nevezte el új, Budapest-Kaposvár vonatjáratát, melyet a Horvátország felé haladó nemzetközi hálózatba kapcsolt be. 

Ezeket olvasta már?