Budapesten kezdi turnéját Robbie Williams

2014.04.11., péntek 12:29

Két hét múlva a magyar fővárosban kezdi új turnéját Robbie Williams. A popzene történetének egyik legsikeresebb előadója április 25-én a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be Swing Both Ways Live című koncertshow-ját.

Tizennyolc kamion, nyolc busz és négy teherautó szállítja a felszerelést a turné során városról városra. A technikai stáb nyolcvan fős, saját szakács és konyhai személyzet utazik mindenhová, Robbie Williams öltözőjének berendezését is szállítják. A produkciónak egy több mint 120 fős magyar technikai személyzet fog dolgozni, segít a budapesti színpad építésében, illetve a koncert után a bontásban - közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

A show-t 270 fokos szögre tervezték, a kivetítőket, a vizuális elemeket és a hangosítást is ennek megfelelően helyezik el. A lámpákat és a projektorokat több mint kilencven ponton függesztik fel, összesen ötven tonnányi felszerelés fog a színpad felett "lógni".

Nem lesz előzenekar, Robbie Williams április 25-én 20 óra után néhány perccel lép színpadra, a koncerten egy, legfeljebb 20 perces szünet lesz. Tizennégy zenész, három vokalista és nyolc táncos dolgozik az énekes mellett, és színpadra lép húsz, 8 és 10 év közötti gyermek is. A rákosligeti Gregor József Általános Iskola alsó osztályos, ének-zene tagozatos diákjai a High Hopes című dalban énekelnek együtt a világsztárral az Arénában.

A hírek szerint a turnéra Robbie Williamsszel tart édesapja, Pete Conway, az Anglia-szerte ismert komikus is. A budapesti start másnapján már Prágában ad koncertet az énekes, majd két bécsi fellépés után Olaszország, Hollandia, Németország, Dánia, Norvégia, Svédország, Finnország, Portugália, Svájc következik. Az Egyesült Királyságban júniusban és júliusban összesen 17 koncertje lesz, szeptemberben pedig Ausztráliában zenél. A koncertre nem lehet behozni videókamerát, profi fényképezőgépet, hangrögzítő eszközt, illetve lézerpontozót. Ezeket a bejáratnál szigorúan ellenőrizni fogják - közölte a Live Nation.

A 40 éves brit énekes, a Take That egykori tagja mintegy 60 millió albumot és 11 millió kislemezt adott el eddig világszerte. Kilenc albuma vezette az angol slágerlistát, és ő a legtöbb lemezt eladó énekes a brit popzene történetében.A világsztár tavaly novemberben jelentette meg tizedik stúdióalbumát Swing Both Ways címmel. Az anyag Williams egyik legsikeresebb lemeze, a 2001-es Swing When You're Winning folytatásának tekinthető, klasszikus slágerek szvinges feldolgozásai, új dalok és duettek egyaránt szerepelnek rajta, utóbbiakat Lily Allennel, Michael Bubléval, Kelly Clarksonnal, Olly Murs-szel és Budapesti Tavaszi Fesztiválon nemrég fellépett Rufus Wainwrighttal rögzítette.

Robbie Williams legutóbb 2006 júliusában járt Budapesten, akkor Intensive Care című albumát mutatta be a Puskás Ferenc Stadionban. Az énekes többször nyerte el a Brit Awardsot, mint bárki más a könnyűzene történetében: 17 alkalommal. Hat lemeze került fel a minden idők legjobban fogyó lemezeinek százas listájára Angliában, 2006-ban 1,6 millió jegy fogyott el koncertjeire egyetlen nap alatt. A Robbie Williams-szel a soraiban visszatérő Take That 2010-es lemeze, a Prestige a század leggyorsabban fogyó albuma lett.

Forrás: MTI

A papír

A papír A házasság nem elavult, hanem az gondolkodásmód az, ami sokakkal ezt mondatja. Legbelül minden lány álmodik fehér ruháról, és minden valamirevaló legény szeretne oltár elé állni szerelmével. Ki pedig azt mondja, hogy sosem jutott eszébe, az hazudik.

Esős idővel kezdődik az április

Esős idővel kezdődik az április A jövő héten sokszor kell esőre számítani, többször megerősödik a szél is. A hőmérséklet fokozatosan visszaesik, a húsvéti hétvégén hajnalban fagypont körül, napközben is csak 5 Celsius-fok körül alakul a levegő hőmérséklete. Középtávú előrejelzés.

3200-an futottak a belvárosban

3200-an futottak a belvárosban Idén 12. alkalommal rendezték meg a K&H mozdulj! futónapot, amelyen 3200-an startoltak el a Kossuth térről. Sokan családostul álltak rajthoz, voltak akik babakocsival, kutyával, vagy éppen kangoo cipőben teljesítették a 3,2 km-es távot a belvárosban.

Megtalálták a 11 éves Marcellt, a barátjánál aludt

Megtalálták a 11 éves Marcellt, a barátjánál aludt A kisfiú még szombat délelőtt tűnt el otthonról és nem adott azóta életjelet magáról, de vasárnap délután előkerült, ahogy azt a rendőrségi szóvivő is megerősítette. Információink szerint a barátjáéknál aludt, csak otthon nem ezt mondta.
A papír

A papír

A házasság nem elavult, hanem az gondolkodásmód az, ami sokakkal ezt mondatja. Legbelül minden...
Esős idővel kezdődik az április

Esős idővel kezdődik az április

A jövő héten sokszor kell esőre számítani, többször megerősödik a szél is. A hőmérséklet...
3200-an futottak a belvárosban

3200-an futottak a belvárosban

Idén 12. alkalommal rendezték meg a K&H mozdulj! futónapot, amelyen 3200-an startoltak el a...
Megtalálták a 11 éves Marcellt, a barátjánál aludt

Megtalálták a 11 éves Marcellt, a barátjánál aludt

A kisfiú még szombat délelőtt tűnt el otthonról és nem adott azóta életjelet magáról, de...
Az e-mail címeket nem tároljuk!
Bezár