Budapesten kezdi turnéját Robbie Williams

2014.04.11., péntek 12:29

Két hét múlva a magyar fővárosban kezdi új turnéját Robbie Williams. A popzene történetének egyik legsikeresebb előadója április 25-én a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be Swing Both Ways Live című koncertshow-ját.

Tizennyolc kamion, nyolc busz és négy teherautó szállítja a felszerelést a turné során városról városra. A technikai stáb nyolcvan fős, saját szakács és konyhai személyzet utazik mindenhová, Robbie Williams öltözőjének berendezését is szállítják. A produkciónak egy több mint 120 fős magyar technikai személyzet fog dolgozni, segít a budapesti színpad építésében, illetve a koncert után a bontásban - közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

A show-t 270 fokos szögre tervezték, a kivetítőket, a vizuális elemeket és a hangosítást is ennek megfelelően helyezik el. A lámpákat és a projektorokat több mint kilencven ponton függesztik fel, összesen ötven tonnányi felszerelés fog a színpad felett "lógni".

Nem lesz előzenekar, Robbie Williams április 25-én 20 óra után néhány perccel lép színpadra, a koncerten egy, legfeljebb 20 perces szünet lesz. Tizennégy zenész, három vokalista és nyolc táncos dolgozik az énekes mellett, és színpadra lép húsz, 8 és 10 év közötti gyermek is. A rákosligeti Gregor József Általános Iskola alsó osztályos, ének-zene tagozatos diákjai a High Hopes című dalban énekelnek együtt a világsztárral az Arénában.

A hírek szerint a turnéra Robbie Williamsszel tart édesapja, Pete Conway, az Anglia-szerte ismert komikus is. A budapesti start másnapján már Prágában ad koncertet az énekes, majd két bécsi fellépés után Olaszország, Hollandia, Németország, Dánia, Norvégia, Svédország, Finnország, Portugália, Svájc következik. Az Egyesült Királyságban júniusban és júliusban összesen 17 koncertje lesz, szeptemberben pedig Ausztráliában zenél. A koncertre nem lehet behozni videókamerát, profi fényképezőgépet, hangrögzítő eszközt, illetve lézerpontozót. Ezeket a bejáratnál szigorúan ellenőrizni fogják - közölte a Live Nation.

A 40 éves brit énekes, a Take That egykori tagja mintegy 60 millió albumot és 11 millió kislemezt adott el eddig világszerte. Kilenc albuma vezette az angol slágerlistát, és ő a legtöbb lemezt eladó énekes a brit popzene történetében.A világsztár tavaly novemberben jelentette meg tizedik stúdióalbumát Swing Both Ways címmel. Az anyag Williams egyik legsikeresebb lemeze, a 2001-es Swing When You're Winning folytatásának tekinthető, klasszikus slágerek szvinges feldolgozásai, új dalok és duettek egyaránt szerepelnek rajta, utóbbiakat Lily Allennel, Michael Bubléval, Kelly Clarksonnal, Olly Murs-szel és Budapesti Tavaszi Fesztiválon nemrég fellépett Rufus Wainwrighttal rögzítette.

Robbie Williams legutóbb 2006 júliusában járt Budapesten, akkor Intensive Care című albumát mutatta be a Puskás Ferenc Stadionban. Az énekes többször nyerte el a Brit Awardsot, mint bárki más a könnyűzene történetében: 17 alkalommal. Hat lemeze került fel a minden idők legjobban fogyó lemezeinek százas listájára Angliában, 2006-ban 1,6 millió jegy fogyott el koncertjeire egyetlen nap alatt. A Robbie Williams-szel a soraiban visszatérő Take That 2010-es lemeze, a Prestige a század leggyorsabban fogyó albuma lett.

Forrás: MTI

Sport vs. nyugalom: palánkcsata a Domus-tömbben

Sport vs. nyugalom: palánkcsata a Domus-tömbben Még hivatalosan át sem adták, máris megosztotta a Honvéd utca lakóit az új kosárpálya, amely a szociális városrehabilitáció keretében épült az elmúlt hetekben. Sokan örülnek neki, mások a nyugalmukat féltik. A többség dönthet arról, hogy maradjon-e.

Augusztusi csillagüzenetek!

Augusztusi csillagüzenetek! Elkészült legújabb kisfilmünk, mely az utolsó nyári hónap égi – földi lehetőségeit mutatja be. Terjedelmi okok miatt a havi filmjeinkben nem hangzanak el az éjszakára vonatkozó álomüzenetek, ezért ezeket jelen levelünkben adjuk át.

Száz súlyos év – némi szivárvánnyal

Száz súlyos év – némi szivárvánnyal Kényszerpályán voltunk 1914-től szinte napjainkig. Szarajevo kényszere, a vörös terror, Trianon diktátumai, a leszakított nemzetrészek visszaszerzésének vágya, s leginkább két terjeszkedni akaró hatalom veszélye magával sodorta az országot.

Rátóti az egyedüli pályázó a Csiky igazgatói posztjára

Rátóti az egyedüli pályázó a Csiky igazgatói posztjára Rátóti Zoltán, a kaposvári Csiky Gergely Színház jelenlegi ügyvezető igazgatója az egyedüli pályázó a városi közgyűlés által egy hónappal ezelőtt kiírt, s július 30-án lejárt pályázatára. Fellai Ági megkérdezte az igazgatót, hogyan fogadta a hírt.
Sport vs. nyugalom: palánkcsata a Domus-tömbben

Sport vs. nyugalom: palánkcsata a Domus-tömbben

Még hivatalosan át sem adták, máris megosztotta a Honvéd utca lakóit az új kosárpálya, amely a...
Augusztusi csillagüzenetek!

Augusztusi csillagüzenetek!

Elkészült legújabb kisfilmünk, mely az utolsó nyári hónap égi – földi lehetőségeit mutatja be....
Száz súlyos év – némi szivárvánnyal

Száz súlyos év – némi szivárvánnyal

Kényszerpályán voltunk 1914-től szinte napjainkig. Szarajevo kényszere, a vörös terror, Trianon...
Rátóti az egyedüli pályázó a Csiky igazgatói posztjára

Rátóti az egyedüli pályázó a Csiky igazgatói posztjára

Rátóti Zoltán, a kaposvári Csiky Gergely Színház jelenlegi ügyvezető igazgatója az egyedüli...
Az e-mail címeket nem tároljuk!
Bezár