Budapesten kezdi turnéját Robbie Williams

2014.04.11., péntek 12:29

Két hét múlva a magyar fővárosban kezdi új turnéját Robbie Williams. A popzene történetének egyik legsikeresebb előadója április 25-én a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be Swing Both Ways Live című koncertshow-ját.

Tizennyolc kamion, nyolc busz és négy teherautó szállítja a felszerelést a turné során városról városra. A technikai stáb nyolcvan fős, saját szakács és konyhai személyzet utazik mindenhová, Robbie Williams öltözőjének berendezését is szállítják. A produkciónak egy több mint 120 fős magyar technikai személyzet fog dolgozni, segít a budapesti színpad építésében, illetve a koncert után a bontásban - közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

A show-t 270 fokos szögre tervezték, a kivetítőket, a vizuális elemeket és a hangosítást is ennek megfelelően helyezik el. A lámpákat és a projektorokat több mint kilencven ponton függesztik fel, összesen ötven tonnányi felszerelés fog a színpad felett "lógni".

Nem lesz előzenekar, Robbie Williams április 25-én 20 óra után néhány perccel lép színpadra, a koncerten egy, legfeljebb 20 perces szünet lesz. Tizennégy zenész, három vokalista és nyolc táncos dolgozik az énekes mellett, és színpadra lép húsz, 8 és 10 év közötti gyermek is. A rákosligeti Gregor József Általános Iskola alsó osztályos, ének-zene tagozatos diákjai a High Hopes című dalban énekelnek együtt a világsztárral az Arénában.

A hírek szerint a turnéra Robbie Williamsszel tart édesapja, Pete Conway, az Anglia-szerte ismert komikus is. A budapesti start másnapján már Prágában ad koncertet az énekes, majd két bécsi fellépés után Olaszország, Hollandia, Németország, Dánia, Norvégia, Svédország, Finnország, Portugália, Svájc következik. Az Egyesült Királyságban júniusban és júliusban összesen 17 koncertje lesz, szeptemberben pedig Ausztráliában zenél. A koncertre nem lehet behozni videókamerát, profi fényképezőgépet, hangrögzítő eszközt, illetve lézerpontozót. Ezeket a bejáratnál szigorúan ellenőrizni fogják - közölte a Live Nation.

A 40 éves brit énekes, a Take That egykori tagja mintegy 60 millió albumot és 11 millió kislemezt adott el eddig világszerte. Kilenc albuma vezette az angol slágerlistát, és ő a legtöbb lemezt eladó énekes a brit popzene történetében.A világsztár tavaly novemberben jelentette meg tizedik stúdióalbumát Swing Both Ways címmel. Az anyag Williams egyik legsikeresebb lemeze, a 2001-es Swing When You're Winning folytatásának tekinthető, klasszikus slágerek szvinges feldolgozásai, új dalok és duettek egyaránt szerepelnek rajta, utóbbiakat Lily Allennel, Michael Bubléval, Kelly Clarksonnal, Olly Murs-szel és Budapesti Tavaszi Fesztiválon nemrég fellépett Rufus Wainwrighttal rögzítette.

Robbie Williams legutóbb 2006 júliusában járt Budapesten, akkor Intensive Care című albumát mutatta be a Puskás Ferenc Stadionban. Az énekes többször nyerte el a Brit Awardsot, mint bárki más a könnyűzene történetében: 17 alkalommal. Hat lemeze került fel a minden idők legjobban fogyó lemezeinek százas listájára Angliában, 2006-ban 1,6 millió jegy fogyott el koncertjeire egyetlen nap alatt. A Robbie Williams-szel a soraiban visszatérő Take That 2010-es lemeze, a Prestige a század leggyorsabban fogyó albuma lett.

Forrás: MTI

Az „igazi”

Az „igazi” Azt mondják, megjött az igazi ősz. Hideg szél fúj, és napokon át esik. Az eget vastag szürke takaró borítja, és hiába tudom, hogy a felhők felett mindig süt a nap, látni nem látom. A borongós időben az ember hangulata is könnyebben borongóssá válhat.

Magabiztos Fino-siker Dunaújvárosban

Magabiztos Fino-siker Dunaújvárosban A vártnál is magabiztosabban szerezte meg újabb győzelmét a Fino a férfi röplabda NB I-ben. A veretlen kaposváriak Dunaújvárosban sem hibáztak: alig egy óra alatt nyertek 3:0 arányban. Németh Ferenc 19 pontot gyűjtött a találkozón.

Kaposvári időjós: napsütés, de hideg időjárás várható

Kaposvári időjós: napsütés, de hideg időjárás várható A csapadék még pénteken este eláll, de a felhők távozására kicsit még várni kell. A jövő héten viszont sok napsütés lesz, de a hőmérséklet már a késő őszt fogja idézni. Schmall Rafael időjósunk előrejelzése a hosszú hétvégére és a jövő hétre.

Kaposvár: küzdelem a szűnni nem akaró eső ellen

Kaposvár: küzdelem a szűnni nem akaró eső ellen Számos esetben riasztották a somogyi tűzoltókat útra dőlt fa eltávolításához pénteken, a legtöbb jelzés Barcs és környékéről érkezett. De a szivattyúk is dolgoztak több településen. Vésén és Igalban pedig állatok estek a víz fogságába.
Az „igazi”

Az „igazi”

Azt mondják, megjött az igazi ősz. Hideg szél fúj, és napokon át esik. Az eget vastag szürke...
Magabiztos Fino-siker Dunaújvárosban

Magabiztos Fino-siker Dunaújvárosban

A vártnál is magabiztosabban szerezte meg újabb győzelmét a Fino a férfi röplabda NB I-ben. A...
Kaposvári időjós: napsütés, de hideg időjárás várható

Kaposvári időjós: napsütés, de hideg időjárás várható

A csapadék még pénteken este eláll, de a felhők távozására kicsit még várni kell. A jövő héten...
Kaposvár: küzdelem a szűnni nem akaró eső ellen

Kaposvár: küzdelem a szűnni nem akaró eső ellen

Számos esetben riasztották a somogyi tűzoltókat útra dőlt fa eltávolításához pénteken, a legtöbb...
Az e-mail címeket nem tároljuk!
Bezár