Budapesten kezdi turnéját Robbie Williams

2014.04.11., péntek 12:29

Két hét múlva a magyar fővárosban kezdi új turnéját Robbie Williams. A popzene történetének egyik legsikeresebb előadója április 25-én a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be Swing Both Ways Live című koncertshow-ját.

Tizennyolc kamion, nyolc busz és négy teherautó szállítja a felszerelést a turné során városról városra. A technikai stáb nyolcvan fős, saját szakács és konyhai személyzet utazik mindenhová, Robbie Williams öltözőjének berendezését is szállítják. A produkciónak egy több mint 120 fős magyar technikai személyzet fog dolgozni, segít a budapesti színpad építésében, illetve a koncert után a bontásban - közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

A show-t 270 fokos szögre tervezték, a kivetítőket, a vizuális elemeket és a hangosítást is ennek megfelelően helyezik el. A lámpákat és a projektorokat több mint kilencven ponton függesztik fel, összesen ötven tonnányi felszerelés fog a színpad felett "lógni".

Nem lesz előzenekar, Robbie Williams április 25-én 20 óra után néhány perccel lép színpadra, a koncerten egy, legfeljebb 20 perces szünet lesz. Tizennégy zenész, három vokalista és nyolc táncos dolgozik az énekes mellett, és színpadra lép húsz, 8 és 10 év közötti gyermek is. A rákosligeti Gregor József Általános Iskola alsó osztályos, ének-zene tagozatos diákjai a High Hopes című dalban énekelnek együtt a világsztárral az Arénában.

A hírek szerint a turnéra Robbie Williamsszel tart édesapja, Pete Conway, az Anglia-szerte ismert komikus is. A budapesti start másnapján már Prágában ad koncertet az énekes, majd két bécsi fellépés után Olaszország, Hollandia, Németország, Dánia, Norvégia, Svédország, Finnország, Portugália, Svájc következik. Az Egyesült Királyságban júniusban és júliusban összesen 17 koncertje lesz, szeptemberben pedig Ausztráliában zenél. A koncertre nem lehet behozni videókamerát, profi fényképezőgépet, hangrögzítő eszközt, illetve lézerpontozót. Ezeket a bejáratnál szigorúan ellenőrizni fogják - közölte a Live Nation.

A 40 éves brit énekes, a Take That egykori tagja mintegy 60 millió albumot és 11 millió kislemezt adott el eddig világszerte. Kilenc albuma vezette az angol slágerlistát, és ő a legtöbb lemezt eladó énekes a brit popzene történetében.A világsztár tavaly novemberben jelentette meg tizedik stúdióalbumát Swing Both Ways címmel. Az anyag Williams egyik legsikeresebb lemeze, a 2001-es Swing When You're Winning folytatásának tekinthető, klasszikus slágerek szvinges feldolgozásai, új dalok és duettek egyaránt szerepelnek rajta, utóbbiakat Lily Allennel, Michael Bubléval, Kelly Clarksonnal, Olly Murs-szel és Budapesti Tavaszi Fesztiválon nemrég fellépett Rufus Wainwrighttal rögzítette.

Robbie Williams legutóbb 2006 júliusában járt Budapesten, akkor Intensive Care című albumát mutatta be a Puskás Ferenc Stadionban. Az énekes többször nyerte el a Brit Awardsot, mint bárki más a könnyűzene történetében: 17 alkalommal. Hat lemeze került fel a minden idők legjobban fogyó lemezeinek százas listájára Angliában, 2006-ban 1,6 millió jegy fogyott el koncertjeire egyetlen nap alatt. A Robbie Williams-szel a soraiban visszatérő Take That 2010-es lemeze, a Prestige a század leggyorsabban fogyó albuma lett.

Forrás: MTI

Kaposvári időjós: kétnapos eső jön egyre hűvösebb levegővel

Kaposvári időjós: kétnapos eső jön egyre hűvösebb levegővel Átdübörgött rajtunk a hidegfront. Sokfelé volt erős, viharos szél és sokszor dörgött az égbolt. Rengeteg eső esett az éjjel. További két nap még csapadékos lesz az időjárásunk. A hétvégétől meg egyre jobban lehűl a levegő.

Megalakult a megyei közgyűlés, Jakó Gergely az elnök

Megalakult a megyei közgyűlés, Jakó Gergely az elnök Szerdán megalakult a Somogy megyei közgyűlés, melynek elnökének Jakó Gergelyt választották. Az új elnök első beszédében a következő évek jelentőségét hangsúlyozta. A megyébe 2020-ig 50 milliárd forint uniós forrás érkezhet területfejlesztésre.

Útra dőlt fák nehezítették a forgalmat Somogyban

Útra dőlt fák nehezítették a forgalmat Somogyban Fákat döntött ki az éjszaka átvonult vihar Somogyban, a hivatásos és önkéntes tűzoltók a megye számos pontján folyamatosan dolgoztak, hogy a forgalmi akadályokat eltávolítsák az útról - közölte a megyei katasztrófavédelem szerdán az MTI-vel.

Ön mennyi internetadót fizetne? Megmutatjuk!

Ön mennyi internetadót fizetne? Megmutatjuk! Még csak tervezetben él az új adónem, máris országos visszhangot keltett az esetleges bevezetése. A Facebookon tüntetést szerveznek, a viccoldalakat ellepték a különböző mémek.
Kaposvári időjós: kétnapos eső jön egyre hűvösebb levegővel

Kaposvári időjós: kétnapos eső jön egyre hűvösebb levegővel

Átdübörgött rajtunk a hidegfront. Sokfelé volt erős, viharos szél és sokszor dörgött az égbolt....
Megalakult a megyei közgyűlés, Jakó Gergely az elnök

Megalakult a megyei közgyűlés, Jakó Gergely az elnök

Szerdán megalakult a Somogy megyei közgyűlés, melynek elnökének Jakó Gergelyt választották. Az...
Útra dőlt fák nehezítették a forgalmat Somogyban

Útra dőlt fák nehezítették a forgalmat Somogyban

Fákat döntött ki az éjszaka átvonult vihar Somogyban, a hivatásos és önkéntes tűzoltók a megye...
Ön mennyi internetadót fizetne? Megmutatjuk!

Ön mennyi internetadót fizetne? Megmutatjuk!

Még csak tervezetben él az új adónem, máris országos visszhangot keltett az esetleges...
Az e-mail címeket nem tároljuk!
Bezár