Ilyen, amikor a csángó népdal találkozik az elektronikus zenével

2017. 09. 24., vasárnap, 13:38

Koboz, doromb, kaval és némi digitális hang együtt szólal meg Zozzember és a Juhos Projekt közös produkciójában. Hallgassa meg ön is, nekünk bejön!

Zozzember, azaz Kovács Zoltán Tamás 1998 óta foglalkozik elektronikus zenével, alkotásaiból és klipjeiből már mi is többször szemezgettünk, az utóbbi években pedig a kaposváriak is találkozhattak vele a Rippl-Rónai Fesztivál vagy a Miénk a város! programjain.

Legújabb projektjében a Juhos Projekttel közösen készítették el Kavalos című számukat, ahol a moldvai csángó népzene keveredik a gépi hangokkal.

- Bogdán Gergely, a Juhos korábbi tagjának ötlete volt az egész. Megkeresett, hogy lenne-e kedvem ötvözni a Juhos Együttes által képviselt népzenei stílust az elektronikus zenével - mondta el lapunknak Kovács Zoltán Tamás. - A Kavalos sávjait csak próbaképp küldte, hogy kipróbáljuk, milyen együtt, de mindkettőnknek annyira tetszett, hogy tovább csiszoltuk. Később hozzá illő dorombot is vettünk fel. Több hónapig egyeztettünk, mire a végleges változat megszületett. Gergely ötlete volt, hogy a videóklipet Papp Pala László készítse. Végül némi iránymutatás alapján Pala stílusában készült el a kisfilm.

Zozzember azt mondja, ha idejük engedik, nem zárkóznak el a folytatástól sem.

A számban közreműködött még Felde Rebeka (ének), Patak Norbert (doromb), Husi Gyula (koboz) és Bogdán Gergely (kaval).