Kelta hangzású folk metal a somogyi erdőkben

2017. 11. 15., szerda, 11:18

A Kick Your Heart nevű formáció 2009-ben alakult meg Kaposváron, majd az éveken át altert és rockot játszó zenekar nem hivatalosan ugyan, de feloszlott. Később zenei projektként feltámadt halottaiból, most pedig egy izgalmas dallal és egy a somogyi erdőkben játszódó klippel állt elő.

Az egykori zenekarvezető, Tamasóczki Bence hívta életre egy folk metal-projektként, illusztris vendégelőadókkal, táncossal biztosítva a zenei minőséget. A zenekar egy főig csökkenése után Bence komoly elhatározása az lett, hogy újjászervezés helyett megírja az ötleteit egy önálló albumba, amelyből frissen elkészült egy demó, a Nordic Saga és a hozzá tartozó videoklip, amelyben a somogyi erdők szépségét és titokzatosságát hívták segítségül. Íme a klip:

Az album egy összefüggő északi mitológiai történet lesz, melyhez igencsak ismerniük kell a vikingeket és a keltákat, így a folkmetál rajongók számára igazi csemege lesz. A videóklip is teljes egészében a számhoz igazodó szimbolista, komoly háttérismeretet igénylő alkotás. A gyönyörű Kaposvár környéki erdők szépségét bemutató környezet egy harcos saját démonaival való küzdelmét mutatja be, amely egyenesen a halálig kergeti. A zenei kompozíció, a rendezés, a produceri teendők teljes egészében Bence munkája. A zene stílusa egyszerre idézi fel Mike Oldfieldet, a Queent, a 80-as évek New Wave zenei hullámot, a Nightwisht, és a modern kelta hangszereket is felvonultató folkmetált. Crossover a crossoverben, melynek az eredménye ismert zenei elemekből összegyúrt új stílus. Az alkotás 80%-ban kaposvári, 10%-ban budapesti, és 10%-ban amerikai koprodukció.

A klip főszerepét a láthatóan ügyes és gyakorlott mozgású Tillmann Gréta kapta meg, aki az ismert kaposvári táncstúdió, a Nita Dance Club kiváló táncosa. Odin szerepében és a gitárnál Tamasóczki Bence. Hél istennő szerepében a vendég énekesnő, jelenleg Ohio-ban élő és a klip egyes felvételeit onnan küldő Papp Orsolya énekel, vizuálisan is varázslatos jelenségként. Thor szerepében az ír furulyát megszólaltató Pásztor Dániel zenél, aki jelenleg is skótdudán játszik a Budapest Highlanders Pipe Bandben és középkori dudál a Hollóének Hungarica Régizene Együttesben, jelenleg koncertszezon utáni pihenőidejét tölti. Az operatőri és a vágómunkálatokat egy ifjú tehetség, a Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskola tanulója Orbán Tibor végezte. A projekt, mivel nemzetközi piacra készült, a dalszöveg angolra való műfordítása Varga Tibor munkája. A demót a budapesti Rock Out Stúdióban Pálvölgyi Ferenc masterelte.

Aki megnézte a klipet, és meghallgatta a zenét, szerintem egyetért velem abban, hogy nagyon várjuk a teljes album elkészültét és a következő videoklipet is.