google street view Keresd meg a házadat!

2013. 04. 23., kedd, 11:24

Hosszas jogi huzavona után végre elérhető Magyarországon is a Google Street View szolgáltatás. A cég autói az egész országot bejárták, Kaposvár minden szegletét lefotózták. Nézzen szét a városban!

Többek között a kaposváriak is láthatják közvetlen környezetüket a Google Street View szolgáltatásban, amely ma reggel óta hazai képeket is tartalmaz. A régióban az utolsók között élesedett nálunk a szolgálatás, melyet hosszas jogi huzavona előzött meg.

A Street View szolgáltatás lefedettségi térképe alapján gyakorlatilag a teljes magyar úthálózat bekerült a szolgáltatásba, a korábbi várakozásokkal szemben nem csak Budapestet, hanem az ország összes útját és települését be lehet barangolni egy böngésző segítségével.


View Larger Map

Szokatlan, érdekes, megrendezett jelenetet lát, vagy furcsa tárgyakat vél felfedezni a Street Viewn? Ne habozzon, küldje el nekünk a linket, vagy készítsen egy képernyőfotót. Címünk: kaposvarmost@gmail.com és facebook.com/kaposvarmost

Ezért csak most...

A Google autói először 2009-ben jelentek meg a magyar utakon, hogy utcakép részletességű fotókat készítsenek a Maps képességeit bővítő szolgáltatás számára. A fényképezést azonban gyorsan le kellett állítani, miután az akkori adatvédelmi biztos, Jóri András azt kifogásolta, hogy a fotókon szereplő személyek arcképei, illetve az autók rendszámai is rajta vannak a képeken.

Az utcák virtuális bejárását lehetővé tevő Street View szolgáltatás elsőként 2007-ben rajtolt el, kezdetben San Francisco és környékét, Las Vegast és Los Angelest lehetett a segítségével megtekinteni.

 

Ezeket olvasta már?