Sorskockák - Kortárs drámai életképek az Agórában

Időpont: 2017. 10. 13., péntek, 17:00

Helyszín: Együd Árpád Kulturális Központ (Kaposvár, Nagy Imre tér 2.)

Rendhagyó fotókiállításra invitálja az érdeklődőket a kaposvári Együd Árpád Művelődési Központ. Felvidéki, gútai fiatalok egy csoportja kortárs drámai életképek fényében tükrözi a karma törvényeit. Sorskockák című tárlatuk az ember, mint központi egyén létezésének kérdéseit vitatja különféle megrázó, ugyanakkor megható és üdítően reménykeltő fényképsorozat által.
 
Az egy tucat felvétel életünk egy-egy állomását, korunk és végzetünk jellegzetesen szembeötlő témáit tárja az érdeklődők elé, sajátos megvilágításban. Láthatóvá válik az elnéptelenedő város, az agyelszívás, a családon belüli erőszak, a vallási és állami diktatúra, valamint a közösségi oldalak húspiaci mivolta és a média sokszor torzító hatása.

Ugyanakkor megmutatkozik a másik, a pozitív oldal: az új utakra való rátalálás, az isteni gondviselés, a remény és az önmagunk újrafelfedezése. A fotókat egy ifjú felvidéki fotóművész, Karasz Viktor készítette, a rendező és ötletgazda Borka Roland, felvidéki újságíró.
 
A Sorskockák című különleges fotókiállítást 2017. október 13-án, 17 órai kezdettel mutatják be a nagyközönségnek. A megnyitón fellép a felvidéki Ricco Flash (RF), hip-hop előadóművész. A tárlatot 2017. november 11-ig munkanapokon 10-18 óra között lehet megtekinteni.