Programajánló

Eisemann Mihály - Zágon István – Nóti Károly - Vajda Anikó – Vajda Katalin: Hyppolit, a lakáj

Időpont: 2013.11.29., péntek 19:00
Helyszín: Csiky Gergely Színház
VIDEÓS AJÁNLÓ!
Nagyszínpad
Bérletszünet
zenés vígjáték

Szereplők:
HYPPOLIT   Hüse Csaba
SCHNEIDER MÁTYÁS   Sarkadi Kiss János
ARANKA, a felesége   Varga Zsuzsa
TERKA, a leányuk   Czene Zsófia
NAGY ANDRÁS   Karalyos Gábor
MAKÁTS, főtanácsos   Nyári Oszkár
MAKÁTS CSABA   Marofka Mátyás
MIMI, lokáltáncosnő   Kovács Zsuzsa
JULCSA   Nyári Szilvia
TÓBIÁS   Lecső Péter

Stábunk az előadáson járt, nézze meg videós ajánlónkat!

Díszlet: Cziegler Balázs Jelmez: Kárpáti Enikő
Súgó: Csorba Mária Ügyelő: Székely György
Segédrendező: Hatvani Mónika  Korrepetitor: Barabás Edit
Zenei vezető: Faragó Béla Világításterv: Memlaur Imre

Ki ne emlékezne Kabos Gyulára és Csortos Gyulára, „Hyppodromra” és Mimikére a lokálból az 1931-es klasszikus fekete-fehér hangosfilmből, ki ne emlékezne a hősies ellenállást kifejező gyöngyszemre: „Mindennap végig fogja nézni, hogy én nem szmokingban eszem a vacsorát, hanem ingujjban. És a libasülthöz hagymát eszek. Mindenhez. A hagymához is hagymát eszek. A halat pedig késsel fogom enni. Két késsel!”? Schneider, a feltörekvő újgazdag vállalkozó mindenképp be akar kerülni a felsőbb körökbe, és ott előkelően és elegánsan megjelenni. Nincs is jobb módszer erre, mint lakájt fogadni. Nem is akármilyet!

Igazi, arisztokratáknál nevelkedett úriembert. Így mindenki láthatja, mennyire kifinomult a Schneider család. Mert azt meg kell mutatni. Sőt: mutogatni kell! Van azonban, aki rejtegetni akarja valódi vagyonát, végzettségét: az ifjú mérnök inkognitóban dolgozik Schneideréknél, csak, hogy lányuk, Terka közelében lehessen. Kinek mit sikerül elfedni, kivé sikerül átalakulni, mit sikerül magára hazudni, és hol lóg ki a lóláb? Kiderül ebből a fergeteges zenés vígjátékból, aminek igazán szerethető szerepeit ….. alakítják.

Információ:
Jegyiroda: 7400 Kaposvár, Fő út 7., 82/511-207, 82/511-208, jegyiroda@csiky.hu,  www.csiky.hu

Címkék: színház

 Fotógalériák

 Magazin

Kaposváron végzett fotós munkái a Néprajzi Múzeumban

Kaposváron végzett fotós munkái a Néprajzi Múzeumban

Fotókiállítás mutatja be a közép-kelet-európai zsinagógák jelenlegi használatát a Néprajzi Múzeumban. Alpern Bernadett itthoni és a környező országokban található zsinagógákat örökített meg, amelyeket napjainkban más közösségi célra használnak.
BB Évink a zárt osztályon marad

BB Évink a zárt osztályon marad

Megnyerte Magyarország első valóságshow-ját, de azóta teljesen kifordult az élete, súlyos pszichés betegsége miatt. "A lányom valóban folyamatosan bent van a kórházban, és már biztosan nem fog hazajönni" - erősítette meg Terike, BB Évi édesanyja.
Nyugdíjba megy a londoni Természettudományi Múzeum híres dinója

Nyugdíjba megy a londoni Természettudományi Múzeum híres dinója

Nyugdíjba küldik a londoni Természettudományi Múzeum híres dinoszaurusz csontvázát a britek legnagyobb bánatára. Az intézmény csütörtökön jelentette be, hogy a Dippynek becézett 26 méteres replika helyét egy kék bálna eredeti csontváza veszi át.
Arcfelismerő robotokkal működő szálloda nyílik

Arcfelismerő robotokkal működő szálloda nyílik

Az emberi arcot is azonosítani képes robotokkal működik egy jövőre megnyíló szálloda Japánban. A hotel neve utal arra is, hogy a legmodernebb technológiákkal együtt fog változni - közölték az üzemeltetők.
Nyerjen belépőt a Senior Együttes farsangi bulijára!

Nyerjen belépőt a Senior Együttes farsangi bulijára!

Szeretne ott lenni a kaposvári Senior Együttes farsangi buliján? Akkor játsszon velünk! Az általunk meghirdetett játékban 5 db belépőt sorsolunk ki a helyesen válaszolók között a február 6-i koncertre.