Programajánló

Eisemann Mihály - Zágon István – Nóti Károly - Vajda Anikó – Vajda Katalin: Hyppolit, a lakáj

Időpont: 2013.11.29., péntek 19:00
Helyszín: Csiky Gergely Színház
VIDEÓS AJÁNLÓ!
Nagyszínpad
Bérletszünet
zenés vígjáték

Szereplők:
HYPPOLIT   Hüse Csaba
SCHNEIDER MÁTYÁS   Sarkadi Kiss János
ARANKA, a felesége   Varga Zsuzsa
TERKA, a leányuk   Czene Zsófia
NAGY ANDRÁS   Karalyos Gábor
MAKÁTS, főtanácsos   Nyári Oszkár
MAKÁTS CSABA   Marofka Mátyás
MIMI, lokáltáncosnő   Kovács Zsuzsa
JULCSA   Nyári Szilvia
TÓBIÁS   Lecső Péter

Stábunk az előadáson járt, nézze meg videós ajánlónkat!

Díszlet: Cziegler Balázs Jelmez: Kárpáti Enikő
Súgó: Csorba Mária Ügyelő: Székely György
Segédrendező: Hatvani Mónika  Korrepetitor: Barabás Edit
Zenei vezető: Faragó Béla Világításterv: Memlaur Imre

Ki ne emlékezne Kabos Gyulára és Csortos Gyulára, „Hyppodromra” és Mimikére a lokálból az 1931-es klasszikus fekete-fehér hangosfilmből, ki ne emlékezne a hősies ellenállást kifejező gyöngyszemre: „Mindennap végig fogja nézni, hogy én nem szmokingban eszem a vacsorát, hanem ingujjban. És a libasülthöz hagymát eszek. Mindenhez. A hagymához is hagymát eszek. A halat pedig késsel fogom enni. Két késsel!”? Schneider, a feltörekvő újgazdag vállalkozó mindenképp be akar kerülni a felsőbb körökbe, és ott előkelően és elegánsan megjelenni. Nincs is jobb módszer erre, mint lakájt fogadni. Nem is akármilyet!

Igazi, arisztokratáknál nevelkedett úriembert. Így mindenki láthatja, mennyire kifinomult a Schneider család. Mert azt meg kell mutatni. Sőt: mutogatni kell! Van azonban, aki rejtegetni akarja valódi vagyonát, végzettségét: az ifjú mérnök inkognitóban dolgozik Schneideréknél, csak, hogy lányuk, Terka közelében lehessen. Kinek mit sikerül elfedni, kivé sikerül átalakulni, mit sikerül magára hazudni, és hol lóg ki a lóláb? Kiderül ebből a fergeteges zenés vígjátékból, aminek igazán szerethető szerepeit ….. alakítják.

Információ:
Jegyiroda: 7400 Kaposvár, Fő út 7., 82/511-207, 82/511-208, jegyiroda@csiky.hu,  www.csiky.hu

Címkék: színház

 Fotógalériák

 Magazin

A VAN nyerte a Jameson Cinefest nagydíját

A VAN nyerte a Jameson Cinefest nagydíját

Szombat este ért véget a Jameson Cinefest filmfesztivál, ahol a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film nyerte a fesztivál nagydíját. A filmben kaposvári színészek is szerepet kaptak.
Ilyen volt Kaposvár 1963-ban - a levegőből

Ilyen volt Kaposvár 1963-ban - a levegőből

A Földmérési és Távérzékelési Intézet 1950 és 2007 között készült analóg légifelvételeket digitalizálnak. A mintegy 412 ezer légifotó 15 százalékát, 63 ezret szkenneltek az idén nyáron lezárult projekt keretében.
Az első hivatalos videó a Millennium Falconról

Az első hivatalos videó a Millennium Falconról

Egy szemfüles olvasó, lesifotót tett ki a Star Wars VII forgatásáról, erre JJ Abrams, a film rendezője egy videóban megmutatja, hogyan néz ki Lando Carlissian egykori, Han Solo jelenlegi űrhajója. És az alján még egy meglepetést is cipel magával.
Minden a mézről szól a hétvégén

Minden a mézről szól a hétvégén

Minden a mézről szól pénteken és szombaton Kaposváron, ekkor tartják ugyanis a 8. Kaposvári Mézfesztivált. A rendezvényt pénteken délután 14 óra 15 perckor a Kossuth téren nyitja meg Szita Károly polgármester.
Bartsch Kata: Mindig kaposvári lány maradok

Bartsch Kata: Mindig kaposvári lány maradok

Októberben indul a köztévé új vígjáték-sorozata Fapad címmel, amellyel a nézők egy légitársaság mindennapjaiba pillanthatnak be. A képernyőn pedig feltűnik egy Kaposvárról elszármazott színésznő: Bartsch Kata is.