Programajánló

Eisemann Mihály - Zágon István – Nóti Károly - Vajda Anikó – Vajda Katalin: Hyppolit, a lakáj

Időpont: 2013.11.29., péntek 19:00
Helyszín: Csiky Gergely Színház
VIDEÓS AJÁNLÓ!
Nagyszínpad
Bérletszünet
zenés vígjáték

Szereplők:
HYPPOLIT   Hüse Csaba
SCHNEIDER MÁTYÁS   Sarkadi Kiss János
ARANKA, a felesége   Varga Zsuzsa
TERKA, a leányuk   Czene Zsófia
NAGY ANDRÁS   Karalyos Gábor
MAKÁTS, főtanácsos   Nyári Oszkár
MAKÁTS CSABA   Marofka Mátyás
MIMI, lokáltáncosnő   Kovács Zsuzsa
JULCSA   Nyári Szilvia
TÓBIÁS   Lecső Péter

Stábunk az előadáson járt, nézze meg videós ajánlónkat!

Díszlet: Cziegler Balázs Jelmez: Kárpáti Enikő
Súgó: Csorba Mária Ügyelő: Székely György
Segédrendező: Hatvani Mónika  Korrepetitor: Barabás Edit
Zenei vezető: Faragó Béla Világításterv: Memlaur Imre

Ki ne emlékezne Kabos Gyulára és Csortos Gyulára, „Hyppodromra” és Mimikére a lokálból az 1931-es klasszikus fekete-fehér hangosfilmből, ki ne emlékezne a hősies ellenállást kifejező gyöngyszemre: „Mindennap végig fogja nézni, hogy én nem szmokingban eszem a vacsorát, hanem ingujjban. És a libasülthöz hagymát eszek. Mindenhez. A hagymához is hagymát eszek. A halat pedig késsel fogom enni. Két késsel!”? Schneider, a feltörekvő újgazdag vállalkozó mindenképp be akar kerülni a felsőbb körökbe, és ott előkelően és elegánsan megjelenni. Nincs is jobb módszer erre, mint lakájt fogadni. Nem is akármilyet!

Igazi, arisztokratáknál nevelkedett úriembert. Így mindenki láthatja, mennyire kifinomult a Schneider család. Mert azt meg kell mutatni. Sőt: mutogatni kell! Van azonban, aki rejtegetni akarja valódi vagyonát, végzettségét: az ifjú mérnök inkognitóban dolgozik Schneideréknél, csak, hogy lányuk, Terka közelében lehessen. Kinek mit sikerül elfedni, kivé sikerül átalakulni, mit sikerül magára hazudni, és hol lóg ki a lóláb? Kiderül ebből a fergeteges zenés vígjátékból, aminek igazán szerethető szerepeit ….. alakítják.

Információ:
Jegyiroda: 7400 Kaposvár, Fő út 7., 82/511-207, 82/511-208, jegyiroda@csiky.hu,  www.csiky.hu

Címkék: színház

 Fotógalériák

 Hírek

időjárás
Kaposvári időjós: Bolondos tavaszi napok

Kaposvári időjós: Bolondos tavaszi napok

A hétfőn érkezett hidegfront után egy mediterrán ciklon köszön be délről. A ciklon hatására gyakorivá válik a csapadékhullás záporeső formájában. A hét második fele kellemetlenül hűvös lesz az élénk szél miatt, de fagy szerencsére nem várható.
bereczk-térkép
Nézze meg, hol lesz út- és járdafelújítás!

Nézze meg, hol lesz út- és járdafelújítás!

Zajlik a Bereczk Sándor Út- és Járdafelújítási program második üteme, több mint 50 utca útburkolata újul meg. Ezeket a helyeket rápakoltuk egy térképre és online megtekinthetővé tettük. Kattintson, és keresse meg utcáját!

 Magazin

A világ hét új csodája - 1. Chichén Itzá

A világ hét új csodája - 1. Chichén Itzá

Az elmúlt évtizedekben ismét felmerült az igény, hogy új csodákat fedezzen fel az emberiség. S, hogy melyek ezek? A következő hetekben kiderülnek lapunk hasábjain, hiszen ezeket a csodákat vesszük górcső alá.
Hé, ébredj már!

Hé, ébredj már!

Két cuki kölyökcica. Az egyikük alszik, a másik pedig mindent bevet, hogy felébressze. Harapdálja a fülét, a lábát, a mancsát piszkálja, de úgy látszik reménytelen a dolog. Aztán a végén feladja, és mindketten békésen szunyókálnak tovább. :)
A bűnnek kell, hogy büntetése legyen… de van megbocsátás!

A bűnnek kell, hogy büntetése legyen… de van megbocsátás!

Néhány nap múlva húsvét. Számos családban az ünnep a locsolkodásról, a hímes tojásokról, a sonkáról és a munkaszüneti napról szól. De mit is jelent valójában a húsvét? Az ünnep lényegéről Fábry Kornél kaposfüredi plébánossal beszélgettem.
Csaknem félszáz előadás a gyermekszínházi biennálén

Csaknem félszáz előadás a gyermekszínházi biennálén

46 előadást láthat a közönség a Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén. A május 5. és 10. között megszervezett fesztivál keretében konferenciát is rendeznek, és a művészeti egyetemek hallgatói is bemutatkozhatnak.
Nyerjen pizzautalványt!

Nyerjen pizzautalványt!

Legújabb játékunkban egy pizzautalványt sorsolunk ki a Trattoria La Prima Étterembe a helyesen válaszolók között. Játsszon és nyerjen! Megéri velünk játszani!