Programajánló

Eisemann Mihály - Zágon István – Nóti Károly - Vajda Anikó – Vajda Katalin: Hyppolit, a lakáj

Időpont: 2013.11.29., péntek 19:00
Helyszín: Csiky Gergely Színház
VIDEÓS AJÁNLÓ!
Nagyszínpad
Bérletszünet
zenés vígjáték

Szereplők:
HYPPOLIT   Hüse Csaba
SCHNEIDER MÁTYÁS   Sarkadi Kiss János
ARANKA, a felesége   Varga Zsuzsa
TERKA, a leányuk   Czene Zsófia
NAGY ANDRÁS   Karalyos Gábor
MAKÁTS, főtanácsos   Nyári Oszkár
MAKÁTS CSABA   Marofka Mátyás
MIMI, lokáltáncosnő   Kovács Zsuzsa
JULCSA   Nyári Szilvia
TÓBIÁS   Lecső Péter

Stábunk az előadáson járt, nézze meg videós ajánlónkat!

Díszlet: Cziegler Balázs Jelmez: Kárpáti Enikő
Súgó: Csorba Mária Ügyelő: Székely György
Segédrendező: Hatvani Mónika  Korrepetitor: Barabás Edit
Zenei vezető: Faragó Béla Világításterv: Memlaur Imre

Ki ne emlékezne Kabos Gyulára és Csortos Gyulára, „Hyppodromra” és Mimikére a lokálból az 1931-es klasszikus fekete-fehér hangosfilmből, ki ne emlékezne a hősies ellenállást kifejező gyöngyszemre: „Mindennap végig fogja nézni, hogy én nem szmokingban eszem a vacsorát, hanem ingujjban. És a libasülthöz hagymát eszek. Mindenhez. A hagymához is hagymát eszek. A halat pedig késsel fogom enni. Két késsel!”? Schneider, a feltörekvő újgazdag vállalkozó mindenképp be akar kerülni a felsőbb körökbe, és ott előkelően és elegánsan megjelenni. Nincs is jobb módszer erre, mint lakájt fogadni. Nem is akármilyet!

Igazi, arisztokratáknál nevelkedett úriembert. Így mindenki láthatja, mennyire kifinomult a Schneider család. Mert azt meg kell mutatni. Sőt: mutogatni kell! Van azonban, aki rejtegetni akarja valódi vagyonát, végzettségét: az ifjú mérnök inkognitóban dolgozik Schneideréknél, csak, hogy lányuk, Terka közelében lehessen. Kinek mit sikerül elfedni, kivé sikerül átalakulni, mit sikerül magára hazudni, és hol lóg ki a lóláb? Kiderül ebből a fergeteges zenés vígjátékból, aminek igazán szerethető szerepeit ….. alakítják.

Információ:
Jegyiroda: 7400 Kaposvár, Fő út 7., 82/511-207, 82/511-208, jegyiroda@csiky.hu,  www.csiky.hu

Címkék: színház

 Fotógalériák

 Magazin

Bemutatják Orson Welles soha meg nem jelent utolsó filmjét

Bemutatják Orson Welles soha meg nem jelent utolsó filmjét

Jövő májusban bemutatják Orson Welles soha meg nem jelent utolsó filmjét: a The Other Side of the Wind című alkotást helyreállították, és a legendás filmrendező születésének 100. évfordulójához igazítva tárják a nagyközönség elé.
Védőoltásokról tájékoztat az ÁNTSZ

Védőoltásokról tájékoztat az ÁNTSZ

Új internetes oldalt hozott létre az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat a védőoltásokkal kapcsolatos tévhitek eloszlatására.
Így kell mókásan emlékeztetni a téli gumi használatára

Így kell mókásan emlékeztetni a téli gumi használatára

Jópofa vírusvideóval népszerűsíti téli portékáit egy gumigyártással foglalkozó nagyvállalat. Az amerikai gyártó – egészen pontosan a márka oroszországi részlege – „csúszás a jégen” címmel készített félperces rövidfilmet.
Így vadássza le a krokodilt a jaguár

Így vadássza le a krokodilt a jaguár

Ha egy jaguár és egy kajmán támadóhelyzetben találkozik, akkor az esetek többségében a kajmán tartózkodik a vízben. A National Geographic stábja egy különleges helyzetbe futott.
Add neved egy regényhősnek!

Add neved egy regényhősnek!

Jótékonysági árverésen keresnek nevet regényszereplőiknek neves írók, az érdeklődők november 20-ig online is licitálhatnak. A Halhatatlanság Aukció nevű kezdeményezés keretében bárki megveheti magának a jogot, hogy a neve szerepeljen a regényekben.