Most adásban
Keszthelyi Tibor 15:00 - 20:00
16:28
Turn Up The Love
Far East Movement/Cover Drive
16:22
Benned a Győztes
Radics Gigi/Takács Nikolas
16:18
Sweet For My Sweet
C.J. Lewis
16:12
Breaking The Habit
Linkin Park
16:09
Crazy Love
California Ave/Nita

Aktuális

13 embert kellett kimenteni szombaton a Balatonból

2017. augusztus 20. 16:00
A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai szombaton összesen 13 személyt mentettek ki a tóból. A mentések idején II. fokú viharjelzés volt érvényben.

A szombati nap folyamán kajakosok, csónakosok és SUP deszkások sodródtak el az erős, viharos szél miatti hullámzásban, több vitorlás pedig műszaki hiba miatt nem tudott volna a vízirendőrök segítsége nélkül biztonságosan partra jutni. A mentések idején II. fokú viharjelzés volt érvényben.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat.

Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

A viharjelzés figyelembe vételével, a jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek.