Most adásban
Bekker Dávid 12:00 - 15:00
14:46
I Miss You
Clean Bandit/Julia Michaels
14:40
Voyage, Voyage
Desirelles
14:37
This Girl
Kungs/Cookin' On 3 Burners
14:33
Oázis
Péterfy Bori & Love Band
14:28
The Real Slim Shady
Eminem

Aktuális

A családok gyarapodását segíti Kaposvár

2017. május 17. 11:41
100 millió forintot fordít a családok támogatására 2017-ben Kaposvár. A Gyarapodó Kaposvár Program keretében továbbra is lehet igényelni az év elején meghirdetett, új, szociális, települési támogatásokat. Ennek keretében a város többek között bővítette az otthonteremtési támogatások körét, a kismamák kedvezményes utazását, és segíti a családbővítést.

Az előző évek támogatási rendszerét a Németh István Program keretében tette kedvezőbbé, illetve bővítette a város. Az új otthonteremtési támogatási rendszer értelmében a szociálisan rászoruló, fiatal házaspárok az első lakás vásárlásához, építéséhez, telek vásárlásához és otthonuk bővítéséhez, cseréjéhez is támogatást igényelhetnek. Az összeg építésnél 2 millió, telekvásárlásnál 1 millió, a többi esetben legfeljebb 1,2 millió forint. A CSOK 10-re jogosultak esetén a vissza nem térítendő támogatás összeg 1 millió forintig is terjedhet. A jogosultság 1 főre jutó jövedelemhatára 142.500, illetve CSOK igénylőknél 199.500 forint. A három vagy többgyermekes családok, akik igénybe vették a CSOK10-et, tíz évig mentesülnek a kommunális adó megfizetése alól, a nagycsaládosoknak pedig adómentességet biztosítanak.

Az új, kedvező feltételű támogatási rendszer sok kaposvári családnak adhat lehetőséget az otthonteremtésre, sőt többféle támogatást is igénybe tudnak venni egyszerre a helyiek, így van ez Horváth Kálmánné családjában is. A nagymama lapunk kérdésére elmondta, hogy lányáék a 3 unokájával most igényeltek CSOK-ot lakásépítésre, és az önkormányzati támogatással együtt ez már jelentős összeget tesz ki.  – Sajnos én a nyugdíjamból nem tudok nekik anyagi segítséget nyújtani, ezért örülök, hogy a város ad erre lehetőséget, és még a buszozást is támogatják. 
Azok a gyesen, gyeden és cseden lévő kismamák, akik sokat buszoznak a városban, szintén felkereshetik a szociális osztályt, mert autóbuszbérletükhöz 3 ezer forintos támogatást kaphatnak. A nehéz helyzetben lévő, nagycsaládos anyukák és apukák utazási támogatását szintén bővítették, nekik már a gyermek nyolcéves koráig jár a háromezer forintos támogatás.

Újdonságként került be néhány hónapja a helyi támogatások közé, hogy azok a párok is felkereshetik a Noszlopy Gáspár utca 5. szám alatt található szociális irodát, akiknek orvosi segítségre van szükségük gyermekük megszületéséhez, hiszen az OEP által támogatott első öt mesterséges megtermékenyítési eljáráshoz kapcsolódó magas gyógyszerköltségekhez évente akár 50 ezer forint támogatás kaphatnak. Amennyiben egy újabb beavatkozásra is szükség van, akár 100 ezer forint is lehet a várostól kapott támogatás a gyermekvállaláshoz.

Aki a fent említett támogatások valamelyikét igénybe venné, még mindig van rá lehetősége, a részletes feltételekről, és egyéb kérdésekben a szociális irodán, a Noszlopy G. u. 5. szám alatt adnak felvilágosítást.