Most adásban
Keszthelyi Tibor 15:00 - 20:00
16:41
Always On My Mind
Pet Shop Boys
16:37
Végtelen
Boggie
16:34
Finesse [Remix]
Bruno Mars/Cardi B.
16:28
Szabadítsd Fel
Mester Tamás
16:24
Anywhere
Rita Ora

Aktuális

Csiky tegnap, ma, holnap és holnapután is!

2017. október 11. 15:34
Sokan tudják kis hazánkban, hogy az ősz a legendás Csiky Gergely Színház új évadának kezdetét is jelenti. Generációkat szórakoztatott, zökkentett ki a hétköznapok szürkeségéből a folyamatosan megújuló és egyre fiatalodó társulat.

Emellett persze a repertoár is felvette a lépést a kor kívánalmaival, szélesre tárva a műfaji kínálat kapuját a szórakozni vágyók előtt.

Mostanra már két darabot is bemutatott a teátrum az idei évadban: Tóth Géza Egerek című mesejátékát, amely a Karaván Színház közreműködésével valósult meg, valamint a kaposváriak számára már ismert és szeretett, erdélyi származású rendező, Zakariás Zalán, Shakespeare – Vízkereszt, vagy bánom is én című produkcióját is láthatta már a nagyérdemű. Nádasdy Ádám fordítása alapján egy igazán izgalmas és modern darab tárulhatott elénk a színpadon. No, de lássuk, mit is tartogat számunkra a Csiky, ahol a kőszínház felújítási munkálatai idején is várják a közönséget!

Először is, senki ne érezze úgy, hogy késő lenne bekapcsolódni a színház életébe: az idei évad 20, ünnepélyes premierrel várja a közönséget, amiből 5+1 előadást a nagyszínpadon mutatnak be. A zenés műfajok rajongóinak igazi ínyencséget kínál a Csiky, a Budapesti Operettszínház közreműködésével ugyanis Operett bérletet is válthatnak a színházkedvelők, de nagy klasszikusok, kortárs reménységek is várnak ránk az idei kínálatban.

A már hagyománnyá vált Kortárs felolvasó színházi maraton is három kortárs szerző művét mutatja be október 14-én, szombaton.

A csecsemő-, gyermek- és ifjúsági bemutatókon túl a teátrum fontosnak tartja a színházi nevelésbe való bekapcsolódást, a mindennapokban is szeretne a gyerekekkel, diákokkal kapcsolatba lépni, így számukra színi tanodát indított, „Keltető” elnevezéssel.

A szebbik nem képviselői ebben az évadban előtérbe kerülnek a színházban, a női energiák érvényesüléséért öt női rendező felel majd.

A teátrum egyébként 2015 óta az Együd Árpád Kulturális Központban működik, ám míg a Csiky Gergely Színház épülete újul és szépül, az Együdben is átélhetjük az igazi színházélményt! A jobb láthatóság és a komfortosabb szórakozás érdekében az új évadra 60 cm-rel megemelték a nézőteret, és az ideiglenes játszóhely egy elegáns kávézóval is gazdagodott: a Kaposvári művésszel, ahol lehetőség van a művészekkel való találkozásra is. A kávézó természetesen napközben is várja látogatóit, valamint premierek alkalmával elmaradhatatlan az itt tartandó közös ünneplés.

Ha meghoztuk a kedvét egy színházi estéhez, fontos tudnia, hogy szeptembertől a Csiky Jegyirodája átköltözött az Együd Árpád Kulturális Központ földszintjére, ahol meghosszabbított nyitvatartással várja látogatóit. Még van lehetőség a bérlet megváltására, megújítására, valamint minden bérletes előadásra jegyek is kaphatók. Az előadásokról pedig tájékozódhat a csiky.hu oldalon vagy a csikyszinház nevű Facebook oldalon.

"Már hosszú évek óta bérletesek vagyunk a férjemmel, az idei Csiky évadot pedig különösen vártuk, hiszen remek előadások következnek, amelyek színvonala feledteti, hogy nem egy igazi színházi környezetben ülünk. Várjuk nagyon, hogy elkészüljön a Csiky épülete, és egy szép, megújult épületbe ülhessünk be színházi előadásokat nézni."


"Bérletem van a 2017/18-as évad előadásaira. Azt ugyan sajnálom, hogy a darabokat nem a Csiky Gergely Színház patinás épületében élvezhetem, de a társulat kiváló, így nem volt kérdés számomra, hogy követem őket az átmeneti játszóhelyre, az Együdbe."

"Sok színházi előadást láttam már, közülük a legtöbbet a Csiky Gergely Színházban. Az idei évad az első, amire bérletet is váltottam. A lehetőségre a barátnőm beszélt rá, és biztos vagyok benne, hogy nem fogom megbánni."