Zenemaraton
Zenemaraton 22:00 - 23:00
22:40
If It Ain't Love
Jason Derulo
22:36
Bombázó
R-GO
22:32
Telihold
Takács Nikolas
22:27
Dusk Till Dawn
Zayn/Sia
22:24
Rád Vágyom
Zsófi

Aktuális

Idén indul a vastagbélrákszűrő program

2017. március 20. 16:11
Nyitó rendezvényét tartotta hétfőn a Kormányhivatalban a Megyei Egészség Fórum. A szervezet a megyei egészségügyi és egyéb társadalmi szervezeteknek a közössége, melyek azért dolgoznak együtt, hogy egészségügyi koordináció és együttműködés minél hatékonyabb legyen.

Az évnyitó értekezleten a résztvevők elfogadták az éves programot, melynek fókuszában 2017-ben is a szűrések állnak. Az emlő és a méhnyakrákszűrés mellett idén az év második felében indul a vastagbélrákszűrés is.

A fórum kiemelt feladatai közé tartozik az alapellátásban dolgozókkal való együttműködés, valamint a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése, amely Magyarországon az egyik vezető halálok.

A szervezet fontos feladata munkahelyi prevenció segítése is, melyet országos ismertségű komplex programmal segítenek. A fórum minden évben meghirdeti az egészséges munkahely pályázatot is.

A kiírás eredeti célja az volt, hogy olyan munkáltatók jelentkezzenek, melyek az egészséges munkavállaló szemléletet elfogadták, és tettek is annak érdekében, hogy a dolgozóik egészségét megőrizzék és védjék. A pályázatot azonban bővítettük, s ma már olyan munkáltatók is jelentkezhetnek, aki egyszerűen csak tenni szeretnének valamit a munkavállalóik egészségért, és a jövőben egészséges munkahellyé kívánnak válni.- mondta Fadgyas Erzsébet, megyei tisztifőorvos.

A fórumon fontos feladata a járványügyi prevenció, valamint a társszervekkel való együttműködés is, egyebek mellett az egyetemmel, a vöröskereszttel, az iskolákkal való kapcsolattartás.

A tavalyi év eredményeiből Fadgyas Erzsébet elmondta: a legnagyobb öröm, hogy az emlőszűrések száma folyamatosan emelkedik a megyében, melyben nagy szerepe van a fórumnak és az alapellátásban dolgozóknak egyaránt.